Αρχική Videos “Είναι βάνδαλοι και φασίστες, θα τιμωρηθούν”

“Είναι βάνδαλοι και φασίστες, θα τιμωρηθούν”

0

Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου της Βραζιλίας κατάφεραν να ανακτήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας μετά από τις ταραχές που ξέσπασαν από οπαδούς του Μπολσονάρου όπως γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι αρνούνται την οριακή εκλογική νίκη του αριστερού Λουίζ Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Ο νέος πρόεδρος ορκίστηκε πριν από μερικές ημέρες εν μέσω αντιδράσεων και εντάσεων στη χώρα.

Οπαδοί του Μπολσονάρο εισέβαλαν στο Κογκρέσο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και να ακολουθήσουν μάχες με την αστυνομία. Ο νέος πρόεδρος χαρακτήρισε τους υποστηρικτές του Μπολσονάρο φασίστες και βάνδαλους και τόνισε ότι θα τιμωρηθούν. Επέκρινε μάλιστα ιδιαίτερα επέκρινε την αστυνομία κατηγορώντας την για «ανικανότητα», αλλά και για συνενοχή γιατί δεν εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το Κογκρέσο. «Θα μάθουμε ποιοι είναι οι χρηματοδότες αυτών των βανδάλων και όλοι θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο», είπε ο Λούλα κατά την άφιξή του στη Μπραζίλια, όπου επισκέφτηκε το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να δει τις ζημιές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι περίπου 200 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε τον κυβερνήτη της Βραζιλίας, Ιμπανέις Ρότσα, για 90 ημέρες. Ο δικαστής Alexander de Moraes τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις ταραχές. Ο Μπολσονάρο έχει επανειλημμένα αρνηθεί να δεχτεί ότι έχασε τις εκλογές του Οκτωβρίου και έφυγε από τη χώρα την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να μην παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λούλα ντα Σίλβα. Ο 67χρονος, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Φλόριντα, καταδίκασε τις επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς και αρνήθηκε την ευθύνη για την ενθάρρυνση των ταραχοποιών με ανάρτησή του στο Twitter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments