Αρχική Videos “Είναι προφανές, οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη δολιοφθορά του Nord Stream”

“Είναι προφανές, οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη δολιοφθορά του Nord Stream”

0

Ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γαλλίας The Patriots Florian Philippot τοποθετήθηκε για τη συνεχιζόμενη διαμάχη σχετικά με την επίθεση στον αγωγό Nord Stream δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν προφανές ότι οι Αμερικανοί ήταν πίσω από τον βομβαρδισμό». Ο Philippot αναφέρθηκε στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ δημοσιογράφο Seymour Hersh, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 από δύτες του αμερικανικού ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης ΝΑΤΟ BALTOPS 22 και πυροδοτήθηκαν τρεις μήνες αργότερα με τηλεχειριστήριο που εστάλη από σόναρ.

«Ακόμη και πριν από τη θεωρία που διατύπωσε ο Χερς, ο οποίος είναι ένας πολύ έγκριτος δημοσιογράφος, ήταν προφανές ότι οι Αμερικανοί ήταν πίσω από τον βομβαρδισμό», είπε ο Φίλιππο. «Ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ πολεμούσαν τους αγωγούς Nord Stream για χρόνια, είχε γίνει μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους».
Ο πολιτικός επικαλέστηκε επίσης τα σχόλια του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος με βεβαιότητα υποστήριξε ότι δεν θα επιτραπεί στους αγωγούς να παραμείνουν λειτουργικοί.
«Και δεν υπάρχει τίποτα παράλογο σε αυτό γιατί η Νορβηγία είναι ο ανταγωνιστής της Ρωσίας για φυσικό αέριο και το ρωσικό αέριο έχει αντικατασταθεί από νορβηγικό αέριο σε πολλές χώρες. Έτσι, είχαν επίσης τα δικά τους συμφέροντα», πρόσθεσε ο Philippot.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments