Αρχική Videos “Είναι προφανές, η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο”

“Είναι προφανές, η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο”

0

Μια ακόμα τοποθέτηση για την Ουκρανική κρίση έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Δίνοντας συνέντευξη του στο Bloomberg κατά την διάρκεια του Οικονομικού Φόρμου του Κατάρ τόνισε ότι «είναι προφανές ότι το Κίεβο δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Μόσχας», προτρέποντας για διπλωματική λύση στην κρίση αντί να συνεχίσει η Δύση να διοχετεύει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Συναισθηματικά, είναι τραγικό, όλη μας η καρδιά είναι με τους Ουκρανούς. Αλλά μιλώ ως πολιτικός που πρέπει να σώσει ζωές», δήλωσε ο Όρμπαν, σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία βλέπει τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες από μια «ειδική οπτική γωνία» που διαφέρει από την «κύρια» ευρωπαϊκή θέση. Η ίδια η Ουγγαρία «χάνει ζωές» καθημερινά επίσης λόγω της σύγκρουσης, εξήγησε ο Όρμπαν, αναφερόμενος στα μέλη της ουγγρικής εθνικής μειονότητας της Ουκρανίας που έχουν «στρατολογηθεί» για να πολεμήσουν τη Ρωσία. Είναι γνωστό ότι ο Όρμπαν δεν συμμετέχει στην καταδίκη της Μόσχας για την «εισβολή» στην Ουκρανία, αναφέροντας μόνο ότι οι εχθροπραξίες οφείλονταν σε μεγάλη αποτυχία στη διπλωματία.

«Η θέση της Ουγγαρίας ήταν, από την πρώτη στιγμή, ότι αυτός ο πόλεμος είναι η αποτυχία της διπλωματίας, δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί», δήλωσε ο Όρμπαν. «Για εμάς είναι προφανές ότι η λύση στο πεδίο της μάχης δεν λειτουργεί».

«Η θέση μου είναι ότι, κοιτάζοντας την πραγματικότητα, κοιτάζοντας τα στοιχεία, κοιτάζοντας το περιβάλλον, κοιτάζοντας το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει νίκη για τους φτωχούς Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments