Αρχική Αθλητικά νέα Είναι ο Αντετοκούνμπο ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών;

Είναι ο Αντετοκούνμπο ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών;

0
Πηγή: The Wall Street Journal
Dodekanisos

Η Ισπανική «MARCA» αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε δημοσίευση της και διερωτάται. Είναι ο Έλληνας φόργουορντ ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών;

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι οι νέοι πρωταθλητές του NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τήρησε την υπόσχεσή του. Ο «Greek Freak» σκόραρε 50 πόντους στο καθοριστικό Game 6 των NBA Finals κόντρα στους Φοίνιξ Σανς και οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 4-2 νίκες. 

Η «MARCA» έκανε λόγο για μία από τις καλύτερες προσωπικές εμφανίσεις που έχουμε δει στην ιστορία των τελικών του NBA. Βέβαια κατά το παρελθόν υπήρξαν και άλλοι σπουδαίοι Ευρωπαίοι που «μάγεψαν» στον ήδη «μαγικό» κόσμο του NBA. 

Για παράδειγμα οι Ντάλας Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι το 2011. Στους τελικούς εκείνης της χρονιάς είχαν κερδίσει 4-2 τους Μαϊάμι Χιτ και κατέκτησαν την κορυφή. Αν ανατρέξουμε ακόμα πιο πίσω ο αείμνηστος Ντράζεν Πέτροβιτς πετύχαινε 20 πόντους ανά παιχνίδι. Σε μία περίοδο που οι Ευρωπαίοι αθλητές στο NBA ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Άλλα παραδείγματα είναι ο Άρβιντας Σαμπόνις (470 ματς με το Πόρτλαντ). Ο Πάου Γκασόλ (δις πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς και έξι φορές All-Star). O Τόνι Κούκοτς (τρία πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς). Τέλος ο Τόνι Πάρκερ υπήρξε τετράκις πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Όλοι άφησαν το «στίγμα» τους στο NBA. 

Στο προσκήνιο μαζί με τον Αντετοκούνμπο βρίσκεται και ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος των Ντάλας Μάβερικς ήδη έχει κάνει άπαντες να μιλούν για εκείνον. Μπορεί να εξελιχθεί από τους καλύτερους Ευρωπαίους στο NBA. 

Προφανώς και η ερώτηση είναι δύσκολη, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αυτό το πρωτάθλημα έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήριά του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments