«Είναι μια θλιβερή ημέρα για τη Δημοκρατία!»

0
Dodekanisos

Η Αυστραλιανή Γερουσία ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την ψηφιακή ταυτότητα 2023 με ψήφους 33 – 26, εν μέσω έντονων ανησυχιών ορισμένων μελών για την έλλειψη κοινοβουλευτικής συζήτησης. Η νομοθεσία, η οποία θεσπίζει ένα εθνικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας, έλαβε την υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας και των Πρασίνων. Αρκετοί γερουσιαστές επέκριναν τη διαδικασία ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.  

Η αντίθεση του νομοσχεδίου προήλθε από γερουσιαστές του κεντροδεξιού Φιλελεύθερου Κόμματος, του Κόμματος της Ενωμένης Αυστραλίας και του κόμματος One Nation. Η γερουσιαστής του One Nation Pauline Hanson και ο γερουσιαστής του Κόμματος της Ενωμένης Αυστραλίας Ralph Babet κατήγγειλαν τη διαδικασία, αποκαλώντας τη “θλιβερή μέρα για τη δημοκρατία” και επέκριναν την κυβέρνηση ότι προώθησε τη νομοθεσία χωρίς επαρκή συζήτηση.

Ο φιλελεύθερος γερουσιαστής Άλεξ Άντιτς, ο οποίος αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ζωή και τις πολιτικές ελευθερίες. Ο Άντιτς, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 123.000 υπογραφές κατά του νομοσχεδίου, προειδοποίησε ότι η ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω καταπατήσεις προσωπικών ελευθεριών, όπως σύνδεση με ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ή σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments