Αρχική Videos “Είναι μια μαζική επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου!”

“Είναι μια μαζική επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου!”

0

Ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι οι επικείμενοι νόμοι για τη ρητορική μίσους στην Ιρλανδία αποτελούν «μαζική επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου». Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, οι ιρλανδικές αρχές θα έχουν την εξουσία να καταδικάζουν ποινικά άτομα για διάφορα αδικήματα «μίσους», συμπεριλαμβανομένης της κατοχής υλικού που θα μπορούσε να «υποκινήσει» μίσος σε άλλους εάν διαδοθεί.

Ο προτεινόμενος νόμος ορίζει επίσης πως αν το  δικαστικό σύστημα της χώρας απλώς υποθέσει ότι ένα άτομο που έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό «μίσους» σκοπεύει να το διανείμει, τότε το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει ποινή. Παρά τις επικρίσεις αυτές που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συζήτησης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η προοδευτική κυβέρνηση της Ιρλανδίας συνέχισε να προωθεί το νομοσχέδιο, με αυτό τώρα να απέχει μόλις λίγα βήματα από το να γίνει νόμος στη χώρα.

Ωστόσο, εν μέσω ανησυχιών που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο για την επερχόμενη νομοθεσία, ο επικεφαλής του Twitter, Έλον Μασκ, μπήκε τώρα στη συζήτηση, καταγγέλλοντας την προτεινόμενη ιρλανδική νομοθεσία ως επίθεση στην ελεύθερη έκφραση. «Πρόκειται για μια μαζική επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου», έγραψε ο Μασκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments