Αρχική Επικαιρότητα “Είναι καιρός να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω συνομιλιών”

“Είναι καιρός να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω συνομιλιών”

0

«H Ρωσία έχει συνεισφέρει αποφασιστικά στην παγκόσμια ισορροπία και στην ισορροπία δυνάμεων για πάνω από μισή χιλιετία”, έγραψε σε νέο του άρθρο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ. «Ο ιστορικός της ρόλος δεν πρέπει να υποβαθμιστεί. Εάν η Ρωσία, με την παγκόσμια πυρηνική της εμβέλεια, καταπιαστεί από εσωτερικά προβλήματα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε όλο τον κόσμο, είπε». Ο ίδιος ζήτησε διαπραγματεύσεις στο Ουκρανικό θέμα εδώ και τώρα, τονίζοντας πως ο ουκρανικός πόλεμος έχει εισέλθει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

Σε άρθρο του στο περιοδικό «The Spectator» που έχει τίτλο «Πώς να αποφύγουμε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο» ο Αμερικάνος διπλωμάτης επισημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία έτσι ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή.

«Εάν η προπολεμική διαχωριστική γραμμή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με μάχη ή με διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε να διερευνηθεί η προσφυγή στην αρχή της αυτοδιάθεσης. Τα διεθνώς εποπτευόμενα δημοψηφίσματα σχετικά με την αυτοδιάθεση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε ιδιαίτερα διχαστικά εδάφη που έχουν αλλάξει χέρια επανειλημμένα ανά τους αιώνες», είπε.

Ουσιαστικά προτείνει να δοθεί τουλάχιστον το Ντονμπάς στην Ρωσία και ταυτόχρονα να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για μια νέα διεθνής δομής ασφαλείας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη η οποία θα περιλαμβάνει και την Ρωσία!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments