Αρχική Videos “Είναι δεδομένο το μπλακ άουτ στην Ευρώπη!”

“Είναι δεδομένο το μπλακ άουτ στην Ευρώπη!”

0

Η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Klaudia Tanner (ÖVP) αναμένει σύντομα μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε σε συνέντευξή της στη γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Welt». Η πιθανότητα διακοπής ρεύματος σε περιοχές της ΕΕ στο εγγύς μέλλον είναι πολύ υψηλή, είπε και  χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει, είναι το πότε θα γίνει. Ο κίνδυνος εκτεταμένης διακοπής ρεύματος είχε αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτό είναι απλώς θεωρία. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μπλακ άουτ στην Αυστρία και στην Ευρώπη».

Η Τάνερ τόνισε ότι «το αργότερο την τέταρτη ημέρα της διακοπής ρεύματος, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν θα μπορεί πλέον να φροντίζει τον εαυτό του» και αποκάλυψε και την εμπλοκή του στρατού:

«Ως εκ τούτου, ο στρατός θέλει να δημιουργήσει συνολικά 100 αυτάρκεις στρατώνες μέχρι το 2025, οι οποίοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν στον κόσμο ότι θα μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του για δύο εβδομάδες. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχουν τα λεγόμενα σημεία ασφαλείας, τα οποία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής για πολιτικούς βοηθούς και αξιωματικούς επιβολής του νόμου».

H Τάνερ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία και να συνεργαστεί με την Ουκρανία σε αυτό το θέμα. «Είναι σημαντικό να γίνονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και να επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη διπλωματία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments