Αρχική Επικαιρότητα «Είμαστε και θα είμαστε ελεύθεροι!»

«Είμαστε και θα είμαστε ελεύθεροι!»

0
Dodekanisos

«Είμαστε και θα είμαστε ελεύθεροι!». Με αυτά τα λόγια ξεσήκωσε το συγκεντρωμένο πλήθος στην σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΓΕΣΕΕ και η  ΑΔΕΔΥ η απεργός πείνας Ζωή Βαϊοπούλου, υγειονομικός σε αναστολή.

17 ημέρες απεργίας πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας. 17 μέρες  ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία ζουν από την 1ηΣεπτέμβρη οι υγειονομικοί που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Επέλεξαν  να μην εμβολιαστούν, όχι να μην δουλέψουν. Γιατί το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Γιατί ο ίδιος ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας ορίζει τη συναίνεση ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Γιατί η προστασία της αξίας του ανθρώπου είναι η πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Αυτήν την Πολιτεία αναζητούν τους τελευταίους επτά μήνες οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή. Αυτήν την Πολιτεία που σέβεται την προσωπικότητα και τη διαφορετική επιστημονική άποψη , που δεν είναι απλά άποψη αλλά γνώση.

Η τρεμάμενη από την πείνα φωνή της νοσηλεύτριας και μητέρας τριών παιδιών από την Καρδίτσα άγγιξε τις καρδιές όλου του πλήθους που την υποδέχτηκε με επευφημίες. Άλλωστε δεν έχουμε την τύχη να συναντούμε ήρωες πολλές φορές στη ζωή μας!

Ο κος Δ. Ευθυμιάδης, διευθυντής του ΕΚΑΒ σε αναστολή, δήλωσε με  τη βροντερή φωνή του προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Υγειονομικοί  είναι εδώ. Οι  υγειονομικοί δεν λείψανε ποτέ!

«Ουδέποτε ήμασταν μολυσματικοί  και επικίνδυνοι για το εθνικό σύστημα υγείας. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, γιατί η κυβέρνηση θέλει να μας παροπλίσει», τόνισε με αποφασιστικότητα.

Δηλώσεις στήριξης στους υγειονομικούς έγιναν από την πλειοψηφία των ομιλητών, ιδιαίτερα από εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, το συνδικαλιστικό κίνημα του οποίου  είναι αντίθετο με τις αναστολές εργασίας που οδηγούν στο  μεσαίωνα. «Η πανδημία δεν μπορεί να είναι όργανο καταστολής των εργασιακών δικαιωμάτων», είπε μέλος της διοίκησης της ΓΕΣΕΕ.

Να σημειώσουμε την εξαιρετική παρουσία του εκπροσώπου  των συνταξιούχων που μίλησε με συγκίνηση για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Τάχθηκε κατά των αναστολών και των προστίμων. Καταδίκασε τον εργασιακό μεσαίωνα δηλώνοντας ότι οι αγωνιστές υγειονομικοί πρέπει να γυρίσουν στις εργασίες τους. Άλλωστε, οι συνταξιούχοι τους χρειάζονται!

Μοναδική παραφωνία σε όλο αυτό το κύμα αγάπης που περιέβαλε τους σύγχρονους αγωνιστές ήταν ο προεδρεύων της Ε.Ε στην απεργιακή συγκέντρωση κος Δ. Μπράτης που αγνόησε επιδεικτικά τους απεργούς πείνας που βρίσκονταν μπροστά στην εξέδρα. Ενώ μίλησε για συλλογική ευημερία, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην άρση των αναστολών. Δήλωσε τη συμπαράστασή του σε πολλές ομάδες εργαζομένων, ξέχασε όμως τους υγειονομικούς που έχουν καταδικαστεί σε πείνα κυριολεκτικά. Η στάση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα που εξέδωσε η  ΑΔΕΔΥ στις 16/3/2022, κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει ως εργαζόμενους και ως πολίτες (Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ζητά να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. – Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (poedhn.gr))

Τέλος, άρωμα επανάστασης έφερε στην απεργιακή συγκέντρωση ο εκπρόσωπος των κίτρινων γιλέκων στην Ελλάδα, ο κος Διονύσης Παναγιωτόπουλος , που ανέβηκε αιφνιδιαστικά στην εξέδρα σηκώνοντας το πανό των υγειονομικών, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι επί οκτώ  μήνες  απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι  εκεί και στέκονται όρθιοι, προς πείσμα όσων τους  καταδίκασαν στην ανέχεια.

Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στο σθένος αυτών των σύγχρονων ηρώων, αυτών που τόλμησαν κάτι που λίγοι θα τολμούσαν. Να σηκώσουν το κεφάλι τους και να κοιτάξουν κατάματα την εξουσία!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments