Αρχική Videos “Είμαστε έτοιμοι για την εξέυρεση πολιτικής λύσης στην Ουκρανία”

“Είμαστε έτοιμοι για την εξέυρεση πολιτικής λύσης στην Ουκρανία”

0

Μια ακόμα τοποθέτηση με σκοπό την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία έκανε η Κίνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας επεσήμανε ότι «το Πεκίνο θα συντονίσει τις προσπάθειες με τη Μόσχα για την εξεύρεση λύσης», στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της SCO (του Ευρασιατικού Οργανισμού Συνεργασίας) στην Ινδία.

«Η Κίνα θα προωθήσει επίμονα τις ειρηνευτικές συνομιλίες και είναι έτοιμη να διατηρήσει τη συνεργασία και τον συντονισμό με τη Ρωσία προκειμένου να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης», δήλωσε ο Τσιν Γκανγκ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Λαβρόφ, όπως αναφέρεται στο μήνυμα, σε απάντηση, σημείωσε τη μεγάλη σημασία της θέσης της Κίνας για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, εκφράζοντας συμφωνία με τη θέση αρχών του Πεκίνου και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει στενές επαφές με την Κίνα.

Τα μέρη συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, να αντισταθούν στον «νέο ψυχρό πόλεμο», να διατηρήσουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Η Ρωσία και η Κίνα επιβεβαίωσαν εκ νέου την ετοιμότητά τους να ενισχύσουν τον συντονισμό και τη συνεργασία στο πλαίσιο πολυμερών δομών όπως οι BRICS , η G20 και ο ΟΗΕ , η SCO και «να αντισταθούν σε κάθε μορφή ηγεμονίας».

Στα τέλη Απριλίου, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping , σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky , είπε ότι μια κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Κίεβο και σε άλλες χώρες για να ανταλλάξουν απόψεις λεπτομερώς σχετικά με την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. Επικεφαλής της θα είναι ένας εκπρόσωπος για τις ευρασιατικές υποθέσεις , ο πρώην πρέσβης στη Ρωσία Λι Χούι .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments