Αρχική Videos “Είμαστε έτοιμοι για διπλωματική λύση αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις”

“Είμαστε έτοιμοι για διπλωματική λύση αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις”

0

«Είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια διπλωματική λύση στο Ουκρανικό θέμα», τόνισε ο διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borell με νέες δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας οι οποίες αναμφίβολα προκαλούν προβληματισμό. Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως «η επιστροφή στη διπλωματία πάντως θα ήταν δυνατή μόνο εάν οι περιστάσεις το επιτρέψουν», χωρίς πάντως να προσδιορίσει επ’ ακριβώς ποιες είναι αυτές οι «περιστάσεις».

«Θα ενισχύσουμε τη στρατηγική μας για την υποστήριξη της Ουκρανίας – στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά. ενισχύοντας την πίεση στη Ρωσία με περισσότερες κυρώσεις και υποστηρίζοντας τον διεθνή εταίρο μας για να χειριστεί τις συνέπειες του πολέμου», έγραψε σε ανάρτηση του ο Μπορέλ.

Ο ίδιος κάνει επανειλημμένα πολεμικά σχόλια κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, επιμένοντας ότι το Κίεβο πρέπει να νικήσει τη Μόσχα στο πεδίο της μάχης και επευφημώντας περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για τη χώρα. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση να μην τροφοδοτεί την Ουκρανία με όπλα, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια βοήθεια θα παρατείνει τη σύγκρουση και θα προξενήσει περισσότερες καταστροφές και δεινά στους κατοίκους της χώρας.

Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, επικαλούμενη την αποτυχία του Κιέβου να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, που αποσκοπούσαν να δώσουν στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ ειδικό καθεστώς εντός του ουκρανικού κράτους. Τα πρωτόκολλα, με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας, υπογράφηκαν για πρώτη φορά το 2014.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments