Αρχική Videos “Είμαστε αξιόπιστοι εταίροι με τη Μόσχα”

“Είμαστε αξιόπιστοι εταίροι με τη Μόσχα”

0

«Είμαστε φιλικοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι με τη Μόσχα», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ κατά την άφιξη του στη Μόσχα για τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Μου δίνει μεγάλη χαρά να πατήσω ξανά το πόδι μου στο έδαφος της Ρωσίας, του φιλικού μας γείτονα, και να πραγματοποιήσω κρατική επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο Κινέζος ηγέτης.

«Εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού, θέλω να απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές στη ρωσική κυβέρνηση και τον λαό», πρόσθεσε. «Η Κίνα και η Ρωσία είναι φιλικοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι που συνδέονται με πολλά κοινά», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

«Πριν από δέκα χρόνια, πραγματοποίησα την πρώτη μου κρατική επίσκεψη στη Ρωσία ως Κινέζος Πρόεδρος και μαζί με τον Πρόεδρο Πούτιν άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας», είπε ο πρόεδρος. «Κατά την τελευταία δεκαετία, οι δύο χώρες μας έχουν εδραιώσει και αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις στη βάση της μη συμμαχίας, της μη σύγκρουσης. Έθεσαν ένα καλό παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου σχέσεων μεταξύ μεγάλων χωρών. Αμοιβαίος σεβασμός, ειρηνική συνύπαρξη και win-win συνεργασία» τόνισε.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν «σφυρηλατήσει μια μακροχρόνια φιλία» μεταξύ των λαών τους», τόνισε ο Σι. «Η ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας δεν έφερε μόνο απτά οφέλη στους λαούς των δύο χωρών μας, αλλά και σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη και την πρόοδο του κόσμου», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments