“Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με τον Τραμπ …για να νικήσω τη Ρωσία!”

0
Dodekanisos

Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι μια «σκληρή δουλειά», αλλά οι Ουκρανοί «είναι πολύ εργατικοί». Παρά τις δημόσιες διαφωνίες του σχετικά με το σχέδιό του να τερματίσει αμέσως τον πόλεμο εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες περιλαμβάνουν την παραχώρηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ για να νικήσει τη Ρωσία.

«Ίσως δεν τον νοιάζει, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ζελένσκι, αναφέρει η Kyiv Independent . Τα σχόλια του Ζελένσκι απηχούν τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Rustem Umerov, ο οποίος είπε στις 17 Ιουλίου ότι η Ουκρανία θα έβρισκε τρόπο να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις ακόμη και αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία και θέσει σε κίνδυνο τη βασική υποστήριξη από τις ΗΠΑ για την άμυνά της. «Πιστεύουμε στην ηγεσία των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι η Αμερική θέλει τους εταίρους και τους συμμάχους της να είναι ισχυροί», είπε ο Ουμέροφ, σύμφωνα με το Associated Press, μιλώντας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους στο ετήσιο Φόρουμ για την Ασφάλεια του Άσπεν στο Κολοράντο: «Σε αυτό το στάδιο, θα επικεντρωθεί στο πεδίο της μάχης», σημείωσε. «Όποια κι αν είναι η έκβαση των αμερικανικών εκλογών, θα βρούμε λύσεις».

Σημειώνεται ότι ο Ζελένσκυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ προκειμένου να τον συγχαρεί για την υποψηφιότητά του ως υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ με ανάρτηση του στην πλατφόρμα truth social ανέφερε και τα εξής: “Εκτιμώ ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι επικοινώνησε μαζί μου επειδή εγώ, ως ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα φέρω την παγκόσμια ειρήνη και θα τερματίσω έναν πόλεμο που έχει αφαιρέσει τόσες πολλές ζωές και έχει καταστρέψει αμέτρητες αθώες οικογένειες”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments