Αρχική Videos “Είμαι ελεύθερος, δεν φοβάμαι”, έστειλε μήνυμα ο νέος ηγέτης των συντηρητικών στον...

“Είμαι ελεύθερος, δεν φοβάμαι”, έστειλε μήνυμα ο νέος ηγέτης των συντηρητικών στον Καναδά

0

Ο Pierre Poilievre είναι ο νέος ηγέτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού κέρδισε συντριπτικά την κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στην πρώτη ψηφοφορία με το 68% των ψηφοφόρων. Κέρδισε τον πρώην ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κεμπέκ, Ζαν Σαρέ, τους Συντηρητικούς βουλευτές Λέσλιν Λιούις και Σκοτ Έιτσισον και τον πρώην βουλευτή του Οντάριο, Ρόμαν Μπάμπερ.

Μετά τη νίκη, ο Poilievre απευθύνθηκε σε ένα πλήθος υποστηρικτών τους λέγοντας πως «αυτή δεν είναι η νίκη μου, είναι δική σας νίκη». Πρόσθεσε επίσης πως «ο κόσμος δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση που τους χλευάζει, τους περιφρονεί. Δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση για να διαχειρίζεται τη ζωή του». Σημειώνεται ότι ο Polievre από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και των σκληρών περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση του Justin Trudeau.  

Ο Ζαν Σαρέ, ο πρώην πρωθυπουργός του Κεμπέκ που θεωρητικά είχε τις καλύτερες πιθανότητες να αποτρέψει τον Poilievre να κερδίσει την ηγεσία, γνώρισε συντριβή μιας κέρδισε μόλις 16 τοις εκατό της υποστήριξης στην πρώτη ψηφοφορία και έτσι πήρε την 2η θέση, πολύ μακριά πίσω από την πρώτη. Σημειώνεται ότι το κόμμα των συντηρητικών ανεβαίνει αισθητά στον Καναδά και δεν είναι τυχαίο το ότι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε εγγραφές μελών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments