Αρχική Videos “Είμαι απογοητευμένος με τις δηλώσεις της Μέρκελ”

“Είμαι απογοητευμένος με τις δηλώσεις της Μέρκελ”

0

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος» από τα πρόσφατα σχόλια της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ καθώς παραδέχτηκε ότι ήταν ένα τέχνασμα για να κερδίσει η Ουκρανία περισσότερο χρόνο για να χτίσει τον στρατό της.

«Τι μπορείς να πεις σε αυτό; Συγκλονίστηκα όταν άκουσα μια τέτοια ομολογία καθώς πίστευα ότι οι εταίροι της Ρωσίας στο Βερολίνο μας αντιμετώπισαν με ειλικρίνεια. Οι δηλώσεις της Μέρκελ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ήταν η σωστή απόφαση».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής: «Νόμιζα ότι οι άλλοι συμμετέχοντες σε αυτή τη συμφωνία ήταν τουλάχιστον ειλικρινείς, αλλά όχι, αποδεικνύεται ότι μας έλεγαν ψέματα και ήθελαν μόνο να ενισχύσουν την Ουκρανία με όπλα και να την προετοιμάσουν για μια στρατιωτική σύγκρουση», είπε ο Πούτιν. «Ίσως έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει όλο αυτό [τη στρατιωτική επιχείρηση] νωρίτερα, αλλά απλώς ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να το λύσουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ», τόνισε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η παραδοχή της Μέρκελ εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά με την εμπιστοσύνη. «Η εμπιστοσύνη είναι ήδη σχεδόν στο μηδέν, αλλά μετά από τέτοιες δηλώσεις, πώς μπορούμε να διαπραγματευτούμε; Σχετικά με τι; Μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε συμφωνίες με οποιονδήποτε και πού είναι οι εγγυήσεις;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments