Αρχική Videos “Είμαι ανοιχτός στo σενάριo προέλευσης του κορωνοϊού από εργαστήριο”

“Είμαι ανοιχτός στo σενάριo προέλευσης του κορωνοϊού από εργαστήριο”

0

«Έχω ένα εντελώς ανοιχτό μυαλό σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο «Meet the Press» του NBC Ο Άντονι Φάουτσι, αναφερόμενος στη θεωρία ότι ο ιός μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο στην Κίνα το 2019. Όπως γράφει το Politico ο  Φάουτσι αναγνώρισε ότι μια ομάδα διεθνών, έγκριτων ιολόγων έχει γράψει ότι ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά είπε ότι «δεν έχει αποδειχθεί οριστικά».

«Ακόμη και όταν δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουν, ενεργούν με ύποπτο, αδιαφανή τρόπο», είπε ο Fauci για την κινεζική κυβέρνηση. Μια έκθεση αυτό το φθινόπωρο από την Vanity Fair και την ProPublica, η οποία ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αντιμετώπισε μια απροσδιόριστη έκτακτη ανάγκη την εποχή που ξεκίνησε ο Covid-19, επανέφερε στο προσκήνιο μια συζήτηση σχετικά με το εάν ο ιός μπορεί να προήλθε από εργαστήριο.

Ο Φάουτσι επέκρινε επίσης την αυστηρή τακτική της κυβέρνησης της Κίνας με τα lockdown κάτι που έχει πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις. Αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης, υπό τον Πρόεδρο Xi Jinping, έχουν υιοθετήσει μια πολιτική «μηδενικού Covid» κατά της νόσου, με αποτέλεσμα εκτεταμένα lockdown και ταξιδιωτικούς περιορισμούς τις τελευταίες ημέρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments