Αρχική Videos “Ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Musk”, ζητούν οι Βρυξέλλες

“Ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Musk”, ζητούν οι Βρυξέλλες

0

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, προσκλήθηκε να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το POLITICO. Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έστειλε τη Δευτέρα μια επιστολή στον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας ζητώντας του να έρθει στις Βρυξέλλες για μια «ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων».

 

«Το Twitter διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δημοκρατική ζωή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει τη δυνατότητα για πολιτικό διάλογο», έγραψε ο πολιτικός. «Το Twitter δεν πρέπει να γίνει άθελά του καταλύτης ρητορικής μίσους, παρέμβασης στις εκλογές και παραπληροφόρησης».

Η Μετσόλα είχε συμφωνήσει τον Νοέμβριο να προσκαλέσει τον Μασκ μετά από αίτημα φιλελεύθερων βουλευτών. Έγραψε μάλιστα ότι ήταν «σίγουρη» ότι ο Μασκ θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

«Οι πλατφόρμες δεν μπορούν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις πολιτικές», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν. «Έχω δώσει οδηγίες στις ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλουν [τη νομοθεσία της ΕΕ για το περιεχόμενο, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες] το αργότερο έως την: 1η Σεπτεμβρίου 2023».

Δεν είναι σαφές εάν ο Μασκ θα αποδεχτεί την πρόσκληση. Οι χρήστες του Twitter ψήφισαν μάλιστα ότι ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments