Ειδικό εμβόλιο κατά της παραλλαγής «Όμικρον» εξετάζει η BioNTech

Η BioNTech ανακοίνωσε την έναρξη πειραματικών διαδικασιών για εμβόλιο ειδικά για τη νέα μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το υπάρχον την καινούρια εκδοχή του εμβολίου της με τη Pfizer. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη προκειμένου να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα πρώτα βήματα ανάπτυξης ενός νέου εμβολίου θα διεξάγονται παράλληλα με την έρευνα που είναι απαραίτητη για να αξιολογηθεί κατά πόσο χρειάζεται ένα νέο εμβόλιο. 

Η BioNTech και η Pfizer έχουν προετοιμαστεί εδώ και μήνες προκειμένου να μπορούν να φτιάξουν νέο εμβόλιο έναντι κάποιας μετάλλαξης εντός 100 ημερών, εάν καταστεί αναγκαίο. Η παραλλαγή «Όμικρον» έχει εγείρει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο, με χώρες να εφαρμόζουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για να κερδίσουν χρόνο, καθώς οι ερευνητές μελετούν αν τα εμβόλια παρέχουν προστασία έναντι της μετάλλαξης. 

Την ίδια στιγμή, η ανταγωνίστρια πολυεθνική του φαρμάκου της Moderna έχει δηλώσει πως διεξάγει διαδικασίες για τον ανασχεδιασμό του εμβολίου της κατά της Covid-19 για μελλοντικές ενισχυτικές δόσεις.

Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα πρέπει να γίνει σαφές εντός εβδομάδων εάν θα χρειαστεί προσαρμοσμένο εμβόλιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments