Αρχική Videos Εγκαταλείπει πλήρως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Αυστριακή κυβέρνηση

Εγκαταλείπει πλήρως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Αυστριακή κυβέρνηση

0

Την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανακοίνωσε η Αυστριακή κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι  η πολιτική αυτή είχε ανασταλεί τον περασμένο Μάρτιο, μόλις ένα μήνα αφού είχε ανακοινωθεί και πλέον εγκαταλείπετε πλήρως.

«Τώρα πρέπει να ζήσουμε με τον κορωνοϊό, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, που σημαίνει τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουτς σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι αυτή η στρατηγική της υποχρεωτικότητας “είχε εφαρμοστεί όταν οι νοσοκομειακές μονάδες ήταν υπερπλήρεις”, δικαιολογώντας ουσιαστικά την προηγούμενη στάση της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε επίσης πως η παραλλαγή Omicron άλλαξε τους κανόνες. Ακόμη και εκείνοι που είχαν εμβολιαστεί είναι πλέον απρόθυμοι να πάρουν άλλη δόση». Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφορούσε όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, με εξαίρεση τις εγκύους, όσους είχαν νοσήσει τις προηγούμενες 180 ημέρες και όσους μπορούσαν να αποκλειστούν για ιατρικούς λόγους.


 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments