Αρχική Videos Έγινε το πρώτο βήμα για την αποφυγή της χρεωκοπίας των ΗΠΑ;

Έγινε το πρώτο βήμα για την αποφυγή της χρεωκοπίας των ΗΠΑ;

0

Σε καταρχήν συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημόσιου χρέους της χώρας και τη μείωση των δημοσιονομικών δαπανών ήρθαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεμπουπλικανοί σύμφωνα με τις τελευταίες διαβουλεύσεις. Αυτό μεταφράζεται ως το πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.
«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι μια κατ’ αρχήν συμφωνία που είναι αντάξια του Αμερικανού λαού», είπε ο ΜακΚάρθι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

«Πρόκειται για ιστορικές μειώσεις στις δαπάνες, επακόλουθες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τους ανθρώπους από τη φτώχεια στο εργατικό δυναμικό. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι, δεν υπάρχουν νέα κυβερνητικά προγράμματα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα μέσα στο νομοσχέδιο. Έχουμε ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνουμεγια να ολοκληρώσουμε όλη τη συγγραφή του», είπε.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η συμφωνία είναι «καλά νέα», καθώς η συμφωνία «μειώνει τις δαπάνες ενώ προστατεύει προγράμματα για τους εργαζόμενους και αναπτύσσει την οικονομία για όλους».

Μια χρεοκοπία στις ΗΠΑ, θα ήταν μια οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή, σημείωσε η Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν. Ο Μπάιντεν και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο συμφώνησαν να διεξάγουν τακτικές διαβουλεύσεις για να το αποφύγουν.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments