Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Έγινε με επιτυχία το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού

Έγινε με επιτυχία το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού

0
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρ 2022 το Σχολικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου με συμμετοχή περίπου 100 παιδιών από τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Δωδεκανήσου.

Εκ του ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», που ήταν ο διοργανωτής, ο Έφορος αγώνων και επικεφαλής Διαιτητής κ. Νίκος Βασιλάκης ευχαρίστησε όλους όσους έλαβαν μέρος μικρούς και μεγαλύτερους σκακιστές και σκακίστριες αλλά και τους γονείς.  Τόνισε τα οφέλη που αποκομίζουμε μικροί και μεγάλοι από το σκάκι ενώ κάλεσε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος αλλά και όσα θέλουν από το Νότιο Αιγαίο,  να συμμετάσχουν με τιμητική πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα που συνδιοργανώνει ο όμιλος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και  Αθλητισμού Ρόδου από 20 μέχρι 30 Απρ 2022 στο RodosPalace.

Στο αγωνιστικό τώρα τα παιδιά έπαιξαν επτά7 γύρους  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κρεμαστής, τρείς γύρους το Σάββατο το απόγευμα και τέσσερις  την Κυριακή το πρωί . Ο χρόνος σκέψης ήταν 10 λεπτά και επιπλέον 5 δεύτερα πρόσθετος χρόνος μετά από κάθε κίνηση.

Τις απονομές έκαναν  το μέλος του ομίλου και Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ΠανεπιστημίουΑιγίου καθηγήτρια κ. Κατερίνα Φραντζή. Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ. Στάμος Καράβας.  Το μέλος και Χορηγός Ηλεκτροκίνησης  του ομίλου για το  3ο  Σκακιστικού Φεστιβάλ  Ρόδου και   Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα  κ. Νίκος Ξενάκης. Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως  στους πρώτους όλων των κατηγοριών το Παράβολο Συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό που είναι 50 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, θα καλυφθεί από τον όμιλο.

Η τελική κατάταξη  ανά τάξη  έχει ως εξής :

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments