Αρχική Videos “Έφυγε” ο θρυλικός Τζέρι Λι Λιούις

“Έφυγε” ο θρυλικός Τζέρι Λι Λιούις

0
Dodekanisos

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο θρυλικός Τζέρι Λι Λιούις. Πρόκειται ουσιαστικά για τον θρύλο του rock n’ roll. Εκτός από τραγουδιστής ήταν στιχουργός και πιανίστας. Είναι πρωτοπόρος όσον αφορά το είδος του ενώ αναμφίβολα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς για τον 20ο αιώνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέθανε στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του Τζούντιθ. Ο Λιούις  έγινε πάρα πολύ γνωστός με το Great Balls of Fire. Το πρώτο του μεγάλο τραγούδι όμως ήταν το “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα ενώ αυτό που τον καθιέρωσε παγκοσμίως ήταν το 1957 η το “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On”.

Γεννήθηκε στο Φέρριντει της πολιτείας Λουιζιάνα, μέσα στη φτώχια, ενώ λέγεται ότι οι γονείς του έβαλαν έβαλαν σε υποθήκη τη φάρμα τους προκειμένου να του αγοράσουν ένα πιάνο με το οποίο άρχισε να παίζει από πολύ μικρός.

Συμμετείχε επίσης από το 1956 στο διάσημο “Million Dollar Quartet”, μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Κας και Καρλ Πέρκινς, μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία του Ροκ εντ ρολ. Ο Λιούις έγινε γνωστός και για τη μεγάλη ενεργητικότητα που επεδείκνυε στη σκηνή, κάνοντας έντονες κινήσεις επί σκηνής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments