Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

0
Dodekanisos

Ένα ακόμα κομμάτι των αναμνήσεων μας από μια Ελλάδα που χάνεται για πάντα, ήταν κι ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής, που έφυγε χθες σε ηλικία 74 χρονών.

‘Ενας υπέροχος ερμηνευτής, σεμνός κι αθόρυβος, σφράγισε την νιότη πολλών από εμάς με τραγούδια που μιλούσαν στην καρδιά μας, όπως το Παραμυθάκι, Τζαμάικα, Άσπρα θα φορέσω, Κυρα-Γιώργαινα, Δελφίνι Δελφινάκι, Γοργόνα, Παποράκι του Μπουρνόβα, Το παλιό Ρολόι, Ο Σταμούλης ο λοχίας, Το λεβεντόπαιδο, Ο Επιπόλαιος  και τόσα άλλα.

Συνεργάστηκε  με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες , όπως οι: Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός και Τόλης Βοσκόπουλος.

Επίσης, είχε συμμετάσχει σε δίσκους τραγουδιστών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Ο Γιάννης Καλατζής είχε συμμετάσχει και σε δέκα ταινίες.

Οι στίχοι των τραγουδιών που ερμήνευσε δεν είναι ένα μονότονο επαναλαμβανόμενο ρεφρέν με σκοπό μόνο εμπορικό  αλλά αντιθέτως σε ταξιδεύουν μέσα στα μονοπάτια της ψυχής και στους δρόμους μιας Ελλάδας που μοσχοβολούσε γιασεμί στις γειτονιές και αντιλαλούσε από τις φωνές παιδιών που έπαιζαν στους δρόμους…

Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ  αξίζει στο Γιάννη Καλατζή, για τη σπουδαία προσφορά του, που ακόμα και σήμερα αντέχει στο χρόνο, με τα νέα παιδιά αρκετά συχνά να σιγοψιθυρίζουν τα τραγούδια του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments