Αρχική Videos Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας

0

Έφυγε από τη ζωή ο πολύ αγαπητός λαίκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας ο οποίος το τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο Κόκοτας «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Κατά την δεκαετία του 1960 και του 1970 είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία και δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάστηκε με ορισμένες από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιώργος Ζαμπέτας και άλλοι.

Ο πατέρας του ήταν ο Δημήτρης Κόκοτας ο οποίος ήταν παθολόγος ενώ η οικογένεια του ήταν πολύτεκνη (τρία αγόρια και τρία κορίτσια). Έχασε τον πατέρα του ενώ ήταν ακόμα στην παιδική ηλικία. Στην ηλικία των 6 ετών απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και από εκεί και πέρα δεν την αποχωρίστηκε. Η μάνα του ήθελε να γίνει γιατρός και ο ίδιος πήρε απόφαση να πάει στο Παρίσι για σπουδές όπου τελικά έλαβε μέρος σε έναν μουσικό διαγωνισμό ταλέντων στον οποίο συμμετείχαν 2000 άτομα. Γραμμοφώνησε τρία ελληνικά κι ένα γαλλικό τραγούδι και μπήκε στα μεγαλύτερα καμπαρέ του Παρισιού.

Μετά από επτά χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και ηχογραφεί το «Ένα μεσημέρι στης Ακρόπολης τα μέρη» και το «Με τι καρδιά να σε αποχαιρετήσω», ταυτόχρονα βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία «Διπλοπενιές», στην οποία έχει ένα μικρό ρόλο. Από εκεί και πέρα γνωρίζει τεράστια επιτυχία και γίνεται διάσημος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments