Αρχική Videos Έφυγε αιφνίδια ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας

Έφυγε αιφνίδια ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας

0
Dodekanisos

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο 64χρονος υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μακέι. Την είδηση «ανέβασε» το πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Ανατόλι Γκλαζ. Ο Μακέϊ βρισκόταν στη θέση αυτή για δέκα χρόνια.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες ή τα αίτια του θανάτου του. Είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ τις επόμενες ημέρες. Διπλωμάτης καριέρας, ο Makey εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας από το 1993 μετά την αποφοίτησή του από τη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης της Αυστρίας. Εκπροσώπησε τη Λευκορωσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρέσβη της Λευκορωσίας στο Παρίσι τη δεκαετία του 1990. 

Στη δεκαετία του 2000, εργάστηκε ως βοηθός του προέδρου Aleksandr Lukashenko και ήταν επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης μεταξύ 2008 και 2012 προτού αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Μόλις μία ημέρα πριν από το θάνατό του, ο Makey συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Βατικανού στο Μινσκ, Ante Jozic (Αντέ Γιόζικ). Η συνάντηση σηματοδότησε την 30ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Βατικανού και της Λευκορωσίας. Ο υπουργός και ο πρέσβης συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τη θέση της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία, ανέφερε το υπουργείο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments