Αρχική Videos Εφιάλτης στις ΗΠΑ, κατέρρευσε και δεύτερη τράπεζα!

Εφιάλτης στις ΗΠΑ, κατέρρευσε και δεύτερη τράπεζα!

0

Εφιάλτης στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να ανακοινώνουν την κατάρρευση και της Signature Bank λίγες ημέρες μετά την πτώχευση της Silicon Valley!
Είναι η δεύτερη αμερικανική τράπεζα που πέφτει με διαφορά ημερών και αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ. Η τράπεζα έχει τεθεί υπό τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης της Fed, την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε από κοινού με τους δύο προαναφερθέντες εποπτικούς φορείς ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο και ότι “δεν θα υποστεί καμία ζημία ο φορολογούμενος”. Σύμφωνα με μια κατάθεση τίτλων του Δεκεμβρίου 2022 , η Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη κατείχε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και μερικά από τα μεγαλύτερα μερίδια μεταξύ των τραπεζών στη χώρα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Η τράπεζα είχε γραφεία πελατών στη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα και διέθετε οκτώ επιχειρηματικές γραμμές. Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul δήλωσε ότι η απόφαση κλεισίματος, λήφθηκε προκειμένου να «σταθεροποιήσει τον τραπεζικό τομέα και να προστατεύσει τα χρήματα των Νεοϋορκέζων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments