Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΕΕ: “Κίτρινη” κάρτα στην Μάλτα για τις διακρίσεις κατά μη εμβολιασμένων

ΕΕ: “Κίτρινη” κάρτα στην Μάλτα για τις διακρίσεις κατά μη εμβολιασμένων

0
Dodekanisos

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των αρχών της Μάλτας να δέχεται μόνο εμβολιασμένους τουρίστες. Το μέτρο που ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας ότι η Μάλτα μπαίνει στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει επισκέπτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Συστάσεις για διακρίσεις κατά μη εμβολιασμένων από την Κομισιόν

Οι διακρίσεις κατά των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί αρχίζουν να εγείρουν αντιδράσεις σε ολοένα και περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κομισιόν να κάνει συστάσεις για το θέμα τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Μάλτα να σταματήσει τις διακρίσεις κατά μη εμβολιασμένων επισκεπτών απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν Christian Wigand, σημειώνοντας ότι οποιοσδήποτε ταξιδιωτικός περιορισμός λόγω covid πρέπει να είναι «αναλογικός και αμερόληπτος».

 

«Έχουμε ανησυχίες ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να κάνουν διακρίσεις σε εκείνα τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως», επεσήμανε ο Wigand oοποίος κάλεσε της αρχές της Μάλτας να δώσουν εξηγήσεις για αυτήν την απόφαση κάνοντας μάλιστα λόγο για ενδεχόμενες κυρώσεις από την Ευρώπη.

Αντιδράσεις για τις διακρίσεις στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τη Μάλτα

Οι αρχές της Μάλτας είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεν δέχονται μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Εκτός από τον κανόνα που ισχύει για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η κυβέρνηση της Μάλτας αποφάσισε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αναγνωρισμένο έγγραφο που να πιστοποιεί τον εμβολιασμό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα. Για τα παιδιά ηλικίας 5-11 που συνοδεύονται από τους γονείς τους είναι απαραίτητα αρνητικό αποτέλεσμα PCR. Επιπλέον, η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι τα ασυνόδευτα παιδιά δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση έχει ήδη επικριθεί τόσο από ορισμένες χώρες όσο και από το World Travel and Tourism Council που πρόσφατα κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να μην κλείσουν τις πόρτες σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments