Αρχική Videos ΕΕ: Κάνουν αγωγή στην Ουγγαρία γιατί δεν ακολουθεί το νόμο περί ΛΟΑΤΚΙ

ΕΕ: Κάνουν αγωγή στην Ουγγαρία γιατί δεν ακολουθεί το νόμο περί ΛΟΑΤΚΙ

0

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι νέες χώρες που προστίθενται σε αυτές, της της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν τη νομική αγωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με ένα νόμο που έχει εισάγει το 2021 και κάνει διακρίσεις κατά της κοινότητας που δεν υποστηρίζει τις παραδοσιακές σεξουαλικές αξίες. Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε tweet του ότι «η κίνηση καταδεικνύει ότι στεκόμαστε στο πλευρό της συγκεκριμένης κοινότητας. Οι κοινές αξίες της ΕΕ είναι το DNA της ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας μας. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας».

Εκτός από τη Γαλλία και τη Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Σουηδία έχουν επίσης υποβάλει αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία.

Ο ουγγρικός νόμος επιδιώκει να απαγορεύσει περιεχόμενο που «προωθεί ή απεικονίζει» αυτό που αναφέρεται ως «απόκλιση από την ταυτότητα του εαυτού που αντιστοιχεί στο φύλο κατά τη γέννηση, την αλλαγή φύλου ή την ομοφυλοφιλία» σε ανηλίκους. Η Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο ΔΕΚ τον περασμένο Ιούλιο για παραβίαση των κανόνων της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη παροχή διασυνοριακών οπτικοακουστικών υπηρεσιών και περιεχομένου, καθώς και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων και τις αξίες της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments