Αρχική Επικαιρότητα “Εχθροί μας αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν το ΝΑΤΟ!”

“Εχθροί μας αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν το ΝΑΤΟ!”

0

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά πως αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα είναι πλέον εχθροί της! Ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ Ντίμιτρι Πολάνσκι, αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο βρετανικό περιοδικό UnHerd. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής:
«Τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεπάγονται ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά. Αν υπάρχουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος – ή πιθανός στόχος – για ένα χτύπημα».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς — είναι εχθρός και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γραμματέα τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος επεσήμανε πως «η διεύρυνση του NATO και η προσέγγιση της Συμμαχίας στα σύνορά μας δεν καθιστά τον κόσμο και την ήπειρό μας πιο σταθερό και πιο ασφαλή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments