«Έχουμε ξεμείνει από patriot», λέει η Baerbock!

0
Dodekanisos

Δεν μπορεί πλέον να καλύψει την Ουκρανία με συστήματα Patriot η Γερμανία. Είναι κάτι το οποίο παραδέχθηκε η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Analena Baerbock με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο τη συνάντησης της με τον Μολδαβό ομόλογο της Μιχάι Ποπσόι, στο Βερολίνο.

«Δυστυχώς, τα αποθέματα, ειδικά τα δικά μας συστήματα Patriot, έχουν πλέον εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό. Ως εκ τούτου, κατέστησα σαφές σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ότι πρέπει να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα όλων των συστημάτων Patriot στην Ευρώπη και παγκοσμίως και ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσουμε αυτά τα συστήματα για την Ουκρανία».

Επισήμως, η Γερμανία έχει ήδη στείλει κάποια Αμερικανικά συστήματα Patriot. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι προετοιμάζει πρόσθετα συστήματα για παράδοση, χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό τους.

Το Βερολίνο συνεργάζεται με το Κίεβο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αγοράσει συστήματα Patriot από αλλού και να τα παραδώσει στην Ουκρανία, είπε επιπρόσθετα η Baerbock, σημειώνοντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί ειδικό ταμείο για αυτόν τον σκοπό. Μια ενημέρωση για το θέμα ενδέχεται να είναι διαθέσιμη στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία, πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments