Αρχική Videos “Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον πρόεδρο Τραμπ”

“Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον πρόεδρο Τραμπ”

0

Καλύτερες πολιτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί το 2024, «βλέπει» ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο, με δήλωση που έκανε στο Fox News στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: Αν κοιτάξετε τη σχέση, την πολιτική σχέση υπό μια συντηρητική ή ρεπουμπλικανική κυβέρνηση και υπό μια δημοκρατική κυβέρνηση, υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή. Υπό τον Πρόεδρο Τραμπ, είχαμε την καλύτερη πολιτική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε πολύ σεβασμό για τον Πρόεδρο Τραμπ», είπε.

Ερωτηθείς εάν η Ουγγαρία θα ήθελε ο Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, ο Σιγιάρτο είπε ότι είναι «πολύ σίγουρος» ότι οι ίδιες «καλύτερες» σχέσεις θα συνεχίζονταν αν ο Τραμπ έδινε ξανά υποψηφιότητα και κέρδιζε.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λάτρευε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, επαινώντας τον Όρμπαν ενώ ήταν στην εξουσία και παρέχοντας την πλήρη υποστήριξή του. Και οι δύο ηγέτες αντιτάχθηκαν στη μαζική μετανάστευση και τοποθετήθηκαν ως αντίπαλοι του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης – και οι δύο αντιμετώπισαν αντιδράσεις από ΜΚΟ και ΜΜΕ για αυτές τις απόψεις, με την ΕΕ να απειλεί επίσης να περικόψει τη χρηματοδότηση στην Ουγγαρία.

Αντίθετα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε δημόσια την κυβέρνηση του Όρμπαν «ολοκληρωτικό καθεστώς», τερμάτισε μια φορολογική συμφωνία με το έθνος της Κεντρικής Ευρώπης και κάλεσε όλους τους ηγέτες της ΕΕ εκτός από τον Όρμπαν σε μια «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» πέρυσι.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments