Αρχική Συνεντεύξεις “Έχουμε μεγάλο όραμα και σχέδιο για τον αθλητισμό”

“Έχουμε μεγάλο όραμα και σχέδιο για τον αθλητισμό”

0
Dodekanisos

Μερικές από τις θέσεις της παράταξης “Νεα Μέρα Ροδίων Όραμα” σχετικά με τον αθλητισμό στο νησί της Ρόδου ανέφερε μέσω συνέντευξης του ο υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Καρίκης. Ο κ. Καρίκης ανέλυσε τις απόψεις του και έστειλε το μήνυμα για το πως μπορεί η Ρόδος να γυρίσει σελίδα και στον τομέα αυτό και να μπει έτσι σε νέες βάσεις.

-κ. Καρίκη παρακολουθείτε τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας;

«Ανέκαθεν μου άρεσε ο αθλητισμός. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που αναπολώ τα εφηβικά μου χρόνια όταν ήμουν και εγώ αθλητής στο τμήμα μπάσκετ της Ρόδου. Φυσικά δεν έκανα καριέρα αλλά πάντα μου άρεσε και μου αρέσει ακόμα και τώρα να αφιερώνω χρόνο για να παρακολουθήσω ένα αθλητικό γεγονός. Ενημερώνομαι συνέχεια για τις εξελίξεις στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας και μπορώ πω ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με τον υποβιβασμό του Κολοσσού. Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να επιστρέψει και πάλι στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ γιατί η Ρόδος πραγματικά το έχει ανάγκη».

-Πιστεύετε ότι στα ομαδικά αθλήματα η Ρόδος δεν παίρνει αυτό που της αξίζει;

«Το μπάσκετ με τον Κολοσσό και το βόλεϊ με το Ροδίων Άθλησις καλά τα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση τη φετινή χρονιά του Κολοσσού. Από εκεί και πέρα ο μεγάλος προβληματισμός νομίζω ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Βέβαια θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Ιάλυσο για την κατάκτηση του τίτλου στη Γ’ Εθνική και στη Ρόδο που πήρε το πρωτάθλημα στο τοπικό και επιστρέφει σε Εθνικές κατηγορίες. Να ευχηθούμε ολόψυχα να τα καταφέρει και ο Διαγόρας και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Πιστεύω ότι το νησί μας άξιζε να έχει καλύτερη εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και επαγγελματικά, γιατί όχι; Ξέρω πολύ καλά ότι το μεγάλο όραμα των φιλάθλων είναι να δουν μια ομάδα σε μεγάλη κατηγορία και δη στην Super League. Είναι όραμα πολλά ετών. Το ακούω χρόνια. Είναι και δικό μου όραμα. Πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας να μπορέσει μετά από πάρα πολλά χρόνια να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία της χώρας μας. Ήμουν παιδάκι όταν η Ρόδος έπαιξε στην Α’ Εθνική και έδωσε χαρά σε χιλιάδες κόσμου. Αργότερα θυμάμαι και τον Διαγόρα στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 που έπαιξε στην κατηγορία αυτή. Και πάλι το γήπεδο γέμιζε. Όλοι ήμασταν παρόντες στις μεγάλες χαρές του Ροδιακού ποδοσφαίρου. Μεγάλες και αξέχαστες εποχές. Η δίψα του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Το ξέρω. Το βλέπω συνέχεια».

-Έχουν ευθύνη οι τοπικοί φορείς για το ότι ποδοσφαιρικά δεν τα έχουμε καταφέρει και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια;

«Ναι το πιστεύω. Όσο και αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια, όσο και αν λέμε ότι η κρίση φταίει για όλα και πάλι υπάρχουν τρόποι. Το γνωρίζω και μάλιστα πολύ καλά. Πάντοτε υπάρχουν οι τρόποι για να μπορεί ο Δήμος για παράδειγμα να βοηθήσει τους συλλόγους και να τους δώσει ανάσες. Οι σύλλογοι αποτελούνται από παράγοντες που ξοδεύουν προσωπικό χρόνο και χρήμα. Είναι πολλές ώρες μακριά από τις οικογένειες τους. Θυσιάζουν πολλά πράγματα για να είναι δίπλα στις ομάδες. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους στηρίξουμε. Και πιστέψετε με, υπάρχει ο τρόπος. Όλα έχουν να κάνουν με την καλή διαχείριση, την οργάνωση και τον προγραμματισμό. Είναι στοιχεία που εμείς οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις».

-Δηλαδή ο αθλητισμός είναι στις άμεσες προτεραιότητες σας για την επόμενη ημέρα των εκλογών αν και εφόσον θα είστε ο νέος Δήμαρχος της Ρόδου;

«Εξυπακούεται. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, η επόμενη ημέρα να είναι εντελώς διαφορετική για τη Ρόδο και από αθλητικής άποψης. Το νησί μας έχει μείνει πάρα πολύ πίσω και στον τομέα αυτό και κάτι πρέπει να κάνουμε. Επιβάλλεται. Δεν πάει άλλο. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Θυμάμαι τη Ρόδο να αποτελεί το σταυροδρόμι των μεγάλων διοργανώσεων. Θυμάμαι την ποδηλασία, το beach volley, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα island games. Μεγάλα γεγονότα που διαφήμιζαν το νησί μας. Πρέπει να τα αποκτήσουμε ξανά. Έχουμε σχέδιο και συγκεκριμένο πλάνο που θα ακολουθήσουμε. Η Ρόδος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ένα νησί που έχει ένα θαυμάσιο καιρό όλο το χρόνο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλές ομάδες, πολλοί αθλητές θα ήθελαν πως και πώς να έρθουν στο νησί μας για να κάνουν την προετοιμασία τους. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Και για να το κάνουμε όμως πρέπει αρχικά να βελτιώσουμε τις υποδομές μας. Και για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, θα πρέπει να σας πω ότι δεν εννοώ μεγάλες και αυτό που λέμε …βαριές υποδομές. Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε νέους αθλητικούς χώρους, όμως όταν μιλάμε για αθλητικό τουρισμό που πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και άμεσα σημαίνει ότι θα πρέπει ξεκινήσουμε με τις ήδη υπάρχουσες. Αυτές θα βελτιώσουμε και θα τις κάνουμε λειτουργικές με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και γυμναστήρια προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προετοιμασίες και προπονήσεις. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο για να έρθουμε σε επαφή με όλες τις Ομοσπονδίες αθλημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε αθλητές και αθλήτριες. Όλα αυτά είναι στις βασικές μας προτεραιότητες και θα τα κάνουμε από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών. Πιστέψτε με όλα γίνονται όταν υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός και οργάνωση».

-Μιλάτε για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων. Μέσα στις γειτονιές τι γίνεται όμως; Είναι εφικτό να αποκτήσουν τις δικές τους …αθλητικές πινελιές;

«Αυτό είναι ένας ακόμα μεγάλος στόχος. Είναι γεγονός ότι οι γειτονιές του νησιού μας έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. Που είναι τα πάρκα για παράδειγμα που κάποτε είχε η Ρόδος; Ήταν μια πρώτη μορφή αθλητισμού. Μια πρώτη μορφή διασκέδασης για τη νεολαία. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το κομμάτι. Να μπορεί η νεολαία να χαρεί το παιχνίδι μέσα στη γειτονιά. Θέλουμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις μέσα στις γειτονιές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα πάρκα. Να τα κάνουμε λειτουργικά και χώρους διασκέδασης για τα παιδιά. Να μπορούν τα ροδιτόπουλα να χαρούν το παιχνίδι με ασφάλεια. Είναι το αυτονόητο. Δυστυχώς πάσχουμε από τα αυτονόητα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και ο μαζικός αθλητισμός. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε κίνητρα και σε αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Σε αυτούς που έχουν τον αθλητισμό για χόμπι. Και αυτό θα το ξεκινήσουμε μέσα από τις γειτονιές. Θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και θα δείτε ότι οι γειτονιές της Ρόδου θα αποκτήσουν και πάλι τη δική τους αίγλη»

-Η Ρόδος για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει τον Διεθνή Μαραθώνιο. Είναι ένα από τα εποικοδομητικά αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας; Ποιά είναι η γνώμη σας;

«Ασφαλώς και είναι. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που ασχολούνται με την οργάνωση του αγώνα αυτού. Έχει γίνει μια καλή προσπάθεια. Και εμείς θα ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο εχθρός του καλού πάντοτε είναι το καλύτερο. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε και άλλο τον μαραθώνιο. Να ανεβάσουμε πιο ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι ένα από τα αθλητικά γεγονότα που μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά το καμάρι της περιοχής μας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments