Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Έχουμε αποτύχει, επειδή ακολουθήσαμε …υπνωτικά την κυβέρνηση!»

«Έχουμε αποτύχει, επειδή ακολουθήσαμε …υπνωτικά την κυβέρνηση!»

0
Dodekanisos

Μια κορυφαία εφημερίδα της Δανίας ζήτησε συγγνώμη επειδή ακολούθησε «υπνωτικά» τις κυβερνητικές αφηγήσεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου, και παραδέχεται ότι «αποτύχαμε».

Στην πραγματικότητα, «αποτύχαμε» είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί η ταμπλόιντ Ekstra Bladet, η οποία συνεχίζει να παραδέχεται: «Εδώ και ΣΧΕΔΟΝ δύο χρόνια, εμείς –ο Τύπος και ο πληθυσμός– είμαστε σχεδόν υπνωτιστικά απασχολημένοι με τα καθημερινά στοιχεία του κορωνοϊού των αρχών». Η εφημερίδα αναγνώρισε επίσης ότι ουσιαστικά είναι ανεπαρκής για το σημαντικό ζήτημα της ανάλυσης του αριθμού των ανθρώπων που έφυγαν με COVID και όχι από τον COVID.

«Η ΣΤΑΘΕΡΗ πνευματική εγρήγορση έχει φθαρεί πάρα πολύ σε όλους μας. Γι’ αυτό και εμείς -ο Τύπος- πρέπει να κάνουμε απολογισμό των προσπαθειών μας. Και έχουμε αποτύχει», αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά προκαλώντας αν μη τι άλλο αίσθηση.

Επίσης σε άλλο σημείο τονίζει τα εξής: «Τα εμβόλια αναφέρονται σταθερά ως το «υπερόπλο» μας. Και τα νοσοκομεία μας ονομάζονται «σούπερ νοσοκομεία». Ωστόσο, αυτά τα υπερ-νοσοκομεία φαινομενικά πιέζονται στο μέγιστο, παρόλο που σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός είναι οπλισμένος με ένα υπερ-όπλο. Ακόμα και παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε τεράστια κλίμακα, κάτι που δεν έχει γίνει στις γειτονικές μας χώρες. Με ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, υπάρχει κάτι εδώ που δεν αξίζει τον όρο ‘super’. Είτε πρόκειται για τα εμβόλια, είτε για τα νοσοκομεία, είτε για ένα μείγμα όλων, είναι η προσφορά του κάθε ανθρώπου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία των αρχών προς τον πληθυσμό σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τον όρο «σούπερ». Αντιθέτως”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments