Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Έχουμε ανάγκη τον αθλητισμό!”

“Έχουμε ανάγκη τον αθλητισμό!”

0
Dodekanisos

“Όλο αυτό που βιώνουμε όσον αφορά το ποδόσφαιρο που είναι τρόπος ζωής για εμάς είναι ψυχοφθόρο. Όπως βέβαια και σε όλα τα παιδιά, κάθε αθλήματος”. Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον τερματοφύλακα του ΑΕΡΑ Άγγελο Χειμωνέττο και έχουν να κάνουν με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε όλοι και που ασφαλώς έχουν επηρεάσει και το τοπικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν ξέρω όμως πόσα είναι τα αποθέματα δύναμης έχουν μείνει στον καθένα μας ξεχωριστά. Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός είναι υγεία για τα μικρά παιδιά. Μαθαίνουν πολλά πράγματα με βασικότερο όλων να κοινωνικοποιούνται. Είναι λάθος που τους έχουμε απαγορεύσει να αθλούνται και είναι κλεισμένα στο σπίτι. Ασφαλώς, αυτό ισχύει και για εμάς τους υπόλοιπους. Ο κόσμος έχει ανάγκη τον αθλητισμό. Όπως έχει και την τέχνη”.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας είπε ακόμα τα εξής:
“Θεωρώ πως το θέμα έχει αντιμετωπιστεί λάθος. Θα μπορούσε να βρεθεί μία μέση λύση, ώστε να μην χρειαζόταν καθόλου να πάμε τόσο πολύ πίσω. Όλα αυτά έχουν φυσικά οικονομικό αντίκτυπο. Οι ομάδες δεν νομίζω πως μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους. Δεν έχουν οικονομική βοήθεια. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θα μπορούσαν να βάλουν κάποια άλλα μέτρα προστασίας. Στα σούπερ μάρκετ πως μπαίνουν τόσοι σε κλειστό χώρο, ενώ στο γήπεδο που είναι ανοικτός χώρος δεν γίνεται να προπονηθούμε; Όλο αυτό είναι οξύμωρο”.

Όσο για το τι πιστεύει για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, είπε:
“Η φετινή χρονιά είναι ξεκάθαρα χαμένη. Φτάσαμε στο Μάρτιο σχεδόν και δεν έχει αρχίσει τίποτα. Και σερί να πάει μέχρι το καλοκαίρι δεν γίνεται. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής αλλά δεν πάμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν. Είμαστε τουριστικό μέρος, οπότε δεν θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να παίξουμε”.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι και η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα είναι πάρα πολύ σημαντική:
“Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Ειδικά χωρίς κόσμο. Αν δεν υπάρχουν τα έσοδα από τους φιλάθλους δεν γίνεται να λειτουργήσουμε. Επιπλέον, μετά από τόσους μήνες αποχής θα είναι πολύ δύσκολο για όλους εμάς να επανέλθουμε. Τέλος, είναι εξίσου οξύμωρο όμως πως επιτρέπεται να τρέχεις στο πεζοδρόμιο με τα αυτοκίνητα δίπλα σου και όχι στα γήπεδα. Ο κόσμος πλέον έχει κακή ψυχολογία. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε όλο αυτό και να έρθουν καλύτερες ημέρες. Η ενέργεια που σου δίνει ένας αγώνας τοπικού πρωταθλήματος είναι τεράστια”.

Εφημερίδα Ροδιακή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments