Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο Διαγόρας

Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο Διαγόρας

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2, ο κατώτερος Διαγόρας γνώρισε -ύστερα από πέντε σερί νίκες- την πρώτη εντός έδρας ήττα (συνολικά δεύτερη) με 0-1 από τον «ψυχωμένο» Απόλλων Λάρισας. 

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Ο Διαγόρας ήταν σαφώς ανώτερος στο πρώτο μέρος, είχε κάποιες καλές στιγμές, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Γλύκο. Στο δεύτερο ημίχρονο αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. 

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πρώτα απείλησε με δοκάρι του Κλάους στο 50′. Τελικά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 52ο λεπτό ο Στέφανος Αθανασιάδης με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά. 

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ήτα αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα και να προσέχουν αρκετά τις άμυνες τους.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό. Έπειτα από λάθος του Γλύκου, η μπάλα έφτασε στον Λινάρδο, που εξαπέλυσε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια ο Διαγόρας αύξησε την πίεση του και στο 22ο λεπτό ο Λινάρδος δοκίμασε ξανά το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 33’ ο Διαγόρας κέρδισε φάουλ με τον Μπαστακό σε εξαιρετικό σημείο και συγκεκριμένα μέσα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.  Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λινάρδος, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Ενώ στο 36΄ ο Ντοριβάλ πήρε φόρα για να εκτελέσει ακόμα ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 37΄ ο Θεοδοσιάδης προέβη σε αλλαγή. Ο Γεωργίου έδωσε την θέση του στον Μανωλάκη.

Το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο απόλυτο μηδέν (0-0).

Ο Απόλλων εισήλθε πιο δυνατά, έναντι του σαστισμένου Διαγόρα και με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς στο 50′ σε ανάπτυξη του από τα αριστερά ο Κλάους πάτησε περιοχή, αλλά το πλασέ του σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσέλιου.

Στο 51’ είχαμε διπλή αλλαγή για τον Διαγόρα με τους Κοντοχρήστο και Ντοριβάλ να παραχωρούν τις θέσεις τους στους Δημητρούλα και Αυγενικού.

Η πίεση του Απόλλων καρποφόρησε και στο 52ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τρομερή ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη για το 0-1.

Στο 55΄ο Μασούρας έπιασε τρομερό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Στο 68′ ο Γκόλιας πέρασε στη θέση του Τζοβάρα από πλευράς Απόλλων, ενώ ο Θεοδοσιάδης έκλεισε τις αλλαγές του. Αλάεθ και Καρατάσιος αποχώρησαν για τους Κονέ και Σμυρλή. 

Στο 79′ προς στιγμήν «άναψαν» τα αίματα, καθώς υπήρξε μικρή αψιμαχία μεταξύ των παικτών, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και έληξε γρήγορα. Την ίδια στιγμή ο Κώστας Φρατζέσκος προέβη σε δεύτερη αλλαγή με τον Νυκτάρη να περνάει στη θέση του Ντα Κάμπο. 

Στο 81ο λεπτό ο Αυγενικού εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε εύκολα και σταθερά.

Στο 86′ είχαμε διπλή αλλαγή για τους φιλοξενούμενους με τους Ομπράντοβιτς και Μπάλλα να περνούν στις θέσεις των Αθανασιάδη και Λίταινα. 

Στο 89′ ο Αυγενικού χτύπησε και χρειάστηκε η επέμβαση του φορείου για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. 

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο Απόλλων πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 0-1 έναντι του Διαγόρα Ρόδου. 

 Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Βοηθοί: Λυκούργος Τσολακίδης, Αλέξανδρος Καραθανάσης

Τέταρτος Διαιτητής: Βασίλης Στάμος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Διαγόρας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Κοντοχρήστος (52’ Δημητρούλας), Ρουγκάλας, Καρατάσιος (69′ Κονέ), Σανδραβέλης, Μασούρας, Ντοριβάλ (52’ Αυγενικού), Λινάρδος, Γεωργίου (37’ Μανωλάκης), Αλάεθ (69′ Σμυρλής), Μπαστακός.

Απόλλων Λάρισας (Κώστας Φρατζέσκος): Γλύκος, Καρρίκι, Σκούπρα, Μόρας, Χατζής, Τζοβάρας (68’ Γκόλιας), Λίταινας (86′ Μπάλλας), Μπάμπης, Γιάκος, Ντα Κάμπο (79′ Νυκτάρης), Αθανασιάδης (86′ Ομπράντοβιτς).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments