Αρχική Videos “Έαν ο Πούτιν έρθει στη Μολδαβία, θα τον συλλάβουμε”

“Έαν ο Πούτιν έρθει στη Μολδαβία, θα τον συλλάβουμε”

0

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν για φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, και εάν εισέλθει στο έδαφος της χώρας μας, θα συλληφθεί, δήλωσε η πρόεδρος Μάγια Σάντου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι επιρρεπής στην αποσταθεροποίηση που ξεκίνησε από τη Ρωσική Ομοσπονδία και χάρη στην Ουκρανία, δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής εισβολής στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

«Τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής εισβολής στη Δημοκρατία της Μολδαβίας λόγω της Ουκρανίας, η οποία κρατά τον ρωσικό στρατό μακριά από τα σύνορά μας, αλλά αντιμετωπίζουμε προσπάθειες από τη Ρωσία να τον αποσταθεροποιήσει. Ευτυχώς, οι θεσμοί μας κατάφεραν να υπερασπιστούν τη χώρα και γινόμαστε πιο ανθεκτικοί. Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει με ενέργεια, και θέλω να σας πω ότι σήμερα, για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτησία, η Δημοκρατία της Μολδαβίας, δεν καταναλώνει ρωσικό αέριο . Δουλεύουμε, γινόμαστε πιο ανθεκτικοί, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε υποστήριξη. Η προπαγάνδα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και έχει επηρεάσει τη δημοκρατική μας διαδικασία», είπε η Maja Sandu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments