Αρχική Videos Δυο μέτρα και δυο σταθμά, καραντίνα μόνο στους Έλληνες, όχι και στους...

Δυο μέτρα και δυο σταθμά, καραντίνα μόνο στους Έλληνες, όχι και στους τουρίστες

0

Ερωτηματικά και προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η απόφαση να μην μπαίνουν σε πενθήμερη καραντίνα αν δεν το θελήσουν οι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα οι Έλληνες κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε απομόνωση. Η σχετική απόφαση την οποία μπορεί να βρει κανείς στο Site του ΕΟΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Παραμένω σε απομόνωση τουλάχιστον 5 ημέρες και αποφεύγω την επαφή με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης Βγαίνω από την απομόνωση αν μετά το τέλος του 5ημερου δεν έχω συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο, χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού».

Για τον τουρίστα που θα βρεθεί θετικός, η απομόνωση απλά συστήνεται.  Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα η όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία που δεν χρειάζεται νοσηλεία συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας ( FFP2, KN 95)».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments