Αρχική Εκτός συνόρων Δύο γκολ που «συγκλόνισαν» την Ελλάδα

Δύο γκολ που «συγκλόνισαν» την Ελλάδα

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, υπάρχουν στιγμές που το ποδόσφαιρο σε κάνει να του υποκλιθείς. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το ελληνικό ποδόσφαιρο προσέφερε στους απανταχού φιλάθλους δύο πολύ όμορφες στιγμές.

Η πρώτη ήρθε από τον αριστερό μπακ του ΝΠΣ Βόλου, Γιάννη Κιάκου. Ο 22χρονος μπακ ήταν ο παίκτης που σκόραρε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη «Τούμπα». Παρά την ήττα με 3-1, ο ίδιος συγκλόνισε στις δηλώσεις του. «Το γκολ το αφιέρωσα στο ανιψάκι μου στην Γερμανία που δίνει για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο και θέλω να του δείξω ότι είμαι δίπλα του, ότι είμαι κοντά του και τον σκέφτομαι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάποιες ώρες αργότερα, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης σκόραρε στις καθυστερήσεις με αντίπαλο την ΑΕΛ και «χάρισε» την νίκη στον Παναθηναϊκό (2-0). Μάλιστα πανηγύρισε το γκολ φέρνοντας τα χέρια του στο μάγουλο σαν κάποιος να κοιμάται. Μετά το τέλος του αγώνα και σε σχετική ερώτηση για το γκολ που πέτυχε και τον πανηγυρισμό «λύγισε». Θυμήθηκε το χαμό της μητέρας του που έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου 2017. «Έχω πει στον εαυτό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα το αφιερώνω σε ένα άτομο και αυτό είναι ψηλά. Είναι και μια δικαίωση για τον εαυτό μου, συγνώμη». Προσωπική δικαίωση γιατί μόχθησε για να παίξει με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Έπρεπε να φύγει δανεικός στον Πανιώνιο να μαγέψει και να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.
Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο είχε πει πως κάθε μέρα έχει μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί, επειδή είμαστε φτιαγμένοι από ιστορίες. Το ποδόσφαιρο και ειδικά ο αθλητισμός είναι γεμάτος από τέτοιες ιστορίες που συνδυασμό με τον ποδοσφαιρικό οργασμό, δηλαδή το γκολ μας χαρίζουν στιγμές μοναδικές.

Πηγές φωτογραφιών: gazzetta.gr, sport24.gr

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments