Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Δυο ροδίτισσες που …ξενιτεύτηκαν (pics)

Δυο ροδίτισσες που …ξενιτεύτηκαν (pics)

0
sfiriou xeimonetou
Dodekanisos

Είναι από τις κοπέλες που διαφημίζουν το ροδίτικο βόλεϊ και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είτε μέσα από τα τουρνουά beach volley, είτε μέσα από την ομάδα τους, την ΜΕΝΤ που αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα διεκδίκησε την άνοδο της στην Α2 χωρίς να τα καταφέρει. Ο λόγος για την Κατερίνα Χειμωνέττου και την Ειρήνη Σφυρίου, δυο ροδίτισσες που έχουν …ξενιτευτεί προκειμένου να σπουδάσουν και παράλληλα να παίξουν και βόλεϊ. Η Ειρήνη μάλιστα πρόσφατα αποφοίτησε και έχει στα χέρια της το χαρτί της καθηγήτριας φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ). Το ίδιο θα συμβεί και με την Κατερίνα αυτή την περίοδο. Ποιες είναι όμως οι δυο νεαρές και όμορφες κοπέλες;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΙΜΩΝΕΤΤΟΥ: Στη Ρόδο έπαιξε για λογαριασμό μόνο του Κλεάνθη. Πηγαίνοντας για τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη έπαιξε με τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Γαλαξία και τώρα της ΜΕΝΤ. Είναι παράλληλα προπονήτρια στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου είναι υπεύθυνη για τέσσερα τμήματα.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΦΥΡΙΟΥ: Ξεκίνησε από τον Διαγόρα και αγωνίστηκε και στον Κλεάνθη στον οποίο πήρε μεταγραφή. Έπαιξε επίσης στους Μακεδόνες Αξιού, τον Λαγκαδά, τον Αετό και τώρα τη ΜΕΝΤ. Παράλληλα είναι υπεύθυνη των ακαδημιών της ΜΕΝΤ. Παλιότερα είχε θητεύσει σαν γυμνάστρια – προπονήτρια και στις ακαδημίες του Λαγκαδά.
Και οι δυο ασχολούνται και με το beach volley εδώ και επτά χρόνια. Η Ειρήνη μάλιστα δηλώνει ότι την συνεπαίρνει περισσότερο η άμμος ενώ η Κατερίνα αρέσκεται με την εναλλαγή παραλίας και σάλας…

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχετε αποκομίσει έως τώρα από τη Θεσσαλονίκη;
ΕΙΡΗΝΗ: Υπάρχει ανταγωνισμός και καλό επίπεδο στο βόλεϊ. Παίζουμε πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς και αυτό είναι σημαντικό. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα σε σχέση με τη Ρόδο και φυσικά το πρωτάθλημα πολύ δυνατό.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Έχουμε πάρει βάσης αθλητικής παιδείας από τη Ρόδο όμως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περισσότερα κίνητρα. Είναι ένα γεμάτο πρωτάθλημα με πολλά παιχνίδια και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Από μόνο του μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο.

-Θα θέλατε να επιστρέψετε στη Ρόδο;
ΕΙΡΗΝΗ: Θέλω να επιστρέψω στη Ρόδο. Να συνδυάσω το επάγγελμα μου με το βόλεϊ. Αυτό θα είναι κάτι πολύ καλό για εμένα. Δεν σταματούν οι στόχοι μου βέβαια εδώ όμως δεν μπορώ να πω ότι …κυνηγάω την Α1 για παράδειγμα. Θα μου άρεσε να είμαι στο νησί μου, να δουλεύω και να αγωνίζομαι.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Θέλω να γυρίσω στη Ρόδο αλλά όχι άμεσα. Αν μπορούσα να επιλέξω πόλη χωρίς να σκέφτομαι το οικονομικό, θα έμενα για μερικά χρόνια ακόμα στη Θεσσαλονίκη. Και για να παίξω και άλλο αλλά και για να δουλέψω. Θεωρώ ότι έχω να κερδίσω ακόμα πράγματα.

-Τι σας έχει προσφέρει το βόλεϊ;
ΕΙΡΗΝΗ: Μου έδωσε τη δύναμη να βάλω στόχους και να προσπαθώ πάντα. Να έχω επίσης ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Όταν ήμουν μικρή μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε τι βόλεϊ. Είναι ένα δύσκολο άθλημα για τα μικρά παιδιά. Από τη στιγμή που θα το μάθεις όμως, δεν το αποχωρίζεσαι.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Το βόλεϊ σου δίνει την ευκαιρία να βάλεις στόχους και να μπεις σε πειθαρχία. Είναι αρετές που θα σου χρειαστούν και στη ζωή σου. Περνάω όμορφα με το βόλεϊ. Ξεφεύγεις και από την καθημερινότητα. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Έχω ασχοληθεί με πολλά αθλήματα, μέχρι και με το ποδόσφαιρο αλλά νιώθω τυχερή που είμαι στο βόλεï.

-Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόοδος στο ροδίτικο βόλεϊ;
ΕΙΡΗΝΗ: Υπάρχει πρόοδος. Αν σκεφτεί κανείς ότι όταν παίζαμε εμείς δεν υπήρχε πρωτάθλημα κορασίδων και νεανίδων θα καταλάβει ότι πάμε μπροστά. Δεν υπήρχε ούτε καν συστηματική προπόνηση στο beach volley με στόχο τα πανελλήνια τουρνουά, τουλάχιστον όσον αφορά τις γυναίκες. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πιστεύω ότι η Ρόδος κάνει βήματα μπροστά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Κάθε φορά που έρχομαι στη Ρόδο βλέπω ότι το νησί ανεβαίνει τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω. Βλέπω συνέχεια να ασχολούνται παιδιά όπου νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε γιατί αποτελούν το μέλλον. Υπάρχουν καινούργιες ομάδες. Υπάρχει εξέλιξη. Είναι φανερό.

-Τι πιστεύετε ότι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του βόλεϊ;
ΕΙΡΗΝΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Να ασχολούνται καταρτισμένοι άνθρωποι με αυτό, απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ. Ειδικά όσοι ασχολούνται με τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τι κάνουν. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουν σωστά. Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να ασχολούνται παιδαγωγοί. Δεν μπορεί κάποιος να διδαχθεί μέσα σε ένα εξάμηνο αυτά που μαθαίνουμε εμείς σε τέσσερα χρόνια. Πρέπει οι προπονητές να είναι ευαισθητοποιημένοι και γνώστες και σε θέματα συμπεριφοράς αλλά και σε αγωνιστικής προσέγγισης.
Κλείνοντας τη συνέντευξη αυτή, τα δυο κορίτσια μας είπαν και τα εξής:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πρώτους μας προπονητές, τον Νίκο Τσιντομηνά και τη Φαίη Μίχου οι οποίοι μας δίδαξαν τη σωστή αθλητική παιδεία προκειμένου να συνεχίσουμε και να διαμορφώσουμε τη δική μας προσωπικότητα»

 

{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2012_2013/alla_spor/volei/volei_sinentefksi/] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments