Αρχική Επικαιρότητα Δωροκάρτα 150€ σε νέους που εμβολιάζονται δίνει η κυβέρνηση

Δωροκάρτα 150€ σε νέους που εμβολιάζονται δίνει η κυβέρνηση

1
Dodekanisos

Κατά την παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Ιουνίου 2021, ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως οι νέοι μεταξύ 18 και 25 χρονών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέσα στο 2021 θα λαμβάνουν δωροκάρτα 150€.

 

150€ δώρο σε νέους που εμβολιάζονται

Οι νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για ταξίδια, ξενοδοχεία, εισιτήρια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία, συναυλίες, σινεμά και θέατρα. Η κάρτα θα εκδίδεται ηλεκτρονικά μετά την πρώτη δόση και θα συνοδεύεται από ηλεκτρονική εφαρμογή για να είναι προσβάσιμη μέσω κινητών συσκευών. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η διαδικασία θα είναι απλή και στοχεύει στο να ευχαριστήσει τους νέους που έχουν ήδη εμβολιαστεί και να αποτελέσει κίνητρο για τους νέους που θα το πράξουν στο μέλλον. Η κάρτα θα συνδέεται αυτόματα με το ΑΜΚΑ των νέων που θα εμβολιαστούν μέσα στο 2021. Η κάρτα θα έχει προπληρωθεί από το κράτος ώστε να είναι τα χρήματα άμεσα διαθέσιμα στους νέους και θα εξαντλείται ανάλογα με την χρήση μέσω εφαρμογής στο κινητό ή γραπτής βεβαίωσης για τους λίγους που δεν έχουν κινητές συσκευές. “Πρόκειται για μια οφειλή προς τους νέους, ένα δώρο ευγνωμοσύνης” τόνισε ο Κυριακός Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της παρουσίασης των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

“Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε!”

Χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός έκανε και ένα λογοπαίγνιο λέγοντας απευθυνόμενους στους νέους. “Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε!” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που ήδη αναπαράγεται και σχολάζεται ποικιλοτρόπως στα social media.

Δείτε όλη την παρουσίαση και διαβάστε τα σχετικά άρθρα παρακάτω:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Δωροκάρτα 150€ σε νέους που εμβολιάζονται δίνει η κυβέρ… […]