Αρχική Αθλητικά νέα Djokovic εναντίον Berrettini στον τελικό του Wimbledon

Djokovic εναντίον Berrettini στον τελικό του Wimbledon

0
Πηγή: tennisnews.gr
Dodekanisos

«Κλείδωσε» ο τελικός του μονού ανδρών στο Wimbledon. Novak Djokovic εναντίον Matteo Berrettini θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό την Κυριακή (11/7). 

Τεράστια πρόκριση για τον Ιταλό Berrettini

Στον πρώτο χρονικά τελικό ο Matteo Berrettini νίκησε 3-1 σετ Hubert Hurkacz. Ο Ιταλός πανηγύρισε την «παρθενική» πρόκρισή του σε τελικό Grand Slam. Παράλληλα έγινε ο πρώτος Ιταλός που θα λάβει μέρος στον τελικό του λονδρέζικου Major.

Δύο ώρες και 39 λεπτά χρειάστηκε το Νο.7 του ταμπλό, για να κάμψει την αντίσταση του Πολωνού με 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4. Μάλιστα με αυτή του την νίκη έφτασε αισίως της 11 σερί νίκες στα courts του γρασιδιού. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει την Κυριακή (11/07) ο Berrettini, με την πορεία του έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης. Ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα ανέβει ακόμη μία θέση ψηλότερα (Νο.7).

Με στόχο τον 20ό Major τίτλο του ο Nole

Από την άλλη πλευρά ο Novak Djokovic νίκησε μετά από τρομερή μάχη (2 ώρες και 45 λεπτά) με 3-0 σετ τον Denis Shapovalov. Ο Σέρβος παρά την πρόκρισή του δεν έθελξε με την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα πήρε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες 7-6 (3), ενώ και στο δεύτερο έφτασε στα όρια του με 7-5. Ίδια κατάληξη είχε και το τρίτο σετ το οποίο τελείωσε με 7-5. 

Ο 34χρονος Σέρβος την Κυριακή θα επιδιώξει να κάνει το 3Χ3 στα Grand Slam της σεζόν. Ο Nole έχει κατακτήσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros. Ταυτόχρονα αν κατακτήσει το Wimbledon θα φτάσει τους 20 major τίτλους καριέρας και θα ισοφαρίσει σε κατακτήσεις τους Roger Federer και Rafael Nadal. Οπότε στο επόμενο US Open που θ΄ ακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία, εκτός απρόοπτου, να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments