Δημοσκόπηση: Οι Ρώσοι τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης από τη Δύση

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos

Υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης Πούτιν που δίνει ξεκάθαρα προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεσμών περισσότερο με τις χώρες της Ανατολής παρά με αυτές της Δύσης τάσσεται απ’ ότι φαίνεται η πλειονότητα των Ρώσων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που έγινε από το κρατικό  Ρωσικό Κέντρο Ερευνών Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου, παίρνοντας τις απόψεις 1.600 Ρώσων υπηκόων που επιλέχθηκαν τυχαία. Περίπου το 67% των ερωτηθέντων ενέκρινε την πολιτική «στροφή προς την Ανατολή», με μόνο το 11% να τάσσεται εναντίον της. Ένα επιπλέον 15% παραμένει αδιάφορο για τη συνεχιζόμενη μεγάλη αλλαγή στη ρωσική εξωτερική πολιτική, με τους υπόλοιπους ερωτηθέντες να μην εκφέρουν άποψη για αυτό το θέμα, δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Περίπου το 65% όσων υποστήριξαν ή αδιαφορούσαν για τη «στροφή προς την Ανατολή» πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί ήταν μέσω της ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών δεσμών, μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, δημιουργίας κοινών επιχειρήσεων κ.λπ. Ο τουρισμός και η επιστημονική συνεργασία θεωρούνται επίσης σημαντικές προσεγγίσεις για την επίτευξη του στόχου, με το 36% και το 32% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα, να υποστηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία αναπτύσσει σταδιακά δεσμούς με τις χώρες της παγκόσμιας ανατολής και νότου. Η διαδικασία επιταχύνθηκε πολύ εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, με την υποστήριξη της συλλογικής Δύσης και πολλαπλών κυμάτων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

koliadis_banner
koliadis_banner
Προηγούμενο άρθροΆγιος Ισίδωρος: Ανακοίνωσε δυο ανανεώσεις
Επόμενο άρθροΘέση υπέρ των νέων ταυτοτήτων πήρε η Εκκλησία
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments