Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δημοσκόπηση: “Ο Biden δεν έχει συνταγματική εξουσία να επιβάλλει υποχρεωτικότητες”

Δημοσκόπηση: “Ο Biden δεν έχει συνταγματική εξουσία να επιβάλλει υποχρεωτικότητες”

0
Dodekanisos

Η πλειοψηφία των Αμερικανών αντιτίθεται στην εντολή εμβολιασμού του προέδρου Μπάιντεν για υπαλλήλους ή μεγαλύτερες εταιρείες, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση η οποία διαπίστωσε ότι πολλοί αμφιβάλλουν για την εξουσία του να επιβάλει έναν τέτοιο κανόνα και φοβούνται ότι θα καταχραστεί. Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει το rt.com. Σχεδόν έξι στους δέκα (58,6%) Αμερικανοί που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση το Σαββατοκύριακο πιστεύουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει «συνταγματική εξουσία» για να υποχρεώσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται κατά του Covid-19, σύμφωνα με την Trafalgar Group, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς τη Δευτέρα. Μόλις το 29,7% υποστήριξε ότι είχε την εξουσία, ενώ το 11,7% δεν ήταν σίγουροι.

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εντολή εμβολιασμού που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσω της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Υγείας. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο κανόνα, κάθε επιχείρηση με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους πρέπει να απαιτεί από τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν ή να κάνουν εβδομαδιαία τεστ. Η εντολή αναμένεται να επηρεάσει έως και 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το 54,9% των Δημοκρατικών συμφωνεί ότι ο Μπάιντεν έχει τη δικαιοδοσία να διατάξει ιδιωτικές επιχειρήσεις να απαιτήσουν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους.

Ωστόσο, μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, το 83,5% πιστεύει ότι ο πρόεδρος ξεπερνούσε την εξουσία του. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανεξάρτητων και εκείνων που δεν είχαν κομματική συμμετοχή (68,2%) συμφώνησαν ότι ο Μπάιντεν δεν είχε τη δυνατότητα να προβάλει τέτοιες απαιτήσεις.

Ομοίως, η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων (79,5%) πιστεύει ότι η εντολή εμβολίου έθεσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που “θα μπορούσε να καταχραστεί από μελλοντικούς προέδρους σε άλλα θέματα”, μια άποψη που συμμερίζεται το 58% των μη συνδεδεμένων ψηφοφόρων και ακόμη και το 30,4% των Δημοκρατικών. Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών που προέρχονται από το κόμμα του Μπάιντεν (54,4%) δεν πίστευαν ότι η εντολή θα καταχραστεί από τους μελλοντικούς ηγέτες.

Οι ανακοινώσεις του Biden πριν από μερικές ημέρες σχετικά με τους εμβολιασμούς, έχει δημιουργήσει έντονο διχασμό και δυσμενή σχόλια. Ακόμα και σε εμβολιασμένους Αμερικανούς που δεν συμφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες έχουν …ορκιστεί να μην εφαρμόσουν την εντολή. Το 51% των ερωτηθέντων συμφωνούν μαζί τους. Περίπου το 40,1% αντιτίθεται στις τοποθετήσει αυτές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments