Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δήμος Ρόδου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου πολλαπλασίασαν τις κοινές δράσεις τους

Δήμος Ρόδου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου πολλαπλασίασαν τις κοινές δράσεις τους

0
Dodekanisos

Με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε η νέα πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων της και τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την κα Βιτσιλάκη για την εκλογή της στη θέση της πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της.
Ο Δήμος Ρόδου, συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε τρία προγράμματα που στόχο έχουν την προσφορά στον συμπολίτη μας και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, τα «Κοινωνικά Φροντιστήρια» σε 125 παιδιά οικογενειών στα οποία διδάσκουν 25 φοιτητές.
Υλοποιεί το πρόγραμμα «Συν-δημιουργώ», σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών ΑΜΕΑ και επιπλέον συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Άστεγους», μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδιάκος, δήλωσε επιπλέον ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της κ. Βιτσιλάκη για την απομάκρυνση των καταληψιών από τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα υποδομών μεταξύ των οποίων η αξιοποίηση του χώρου παρκινγκ επί της οδού Δημοκρατίας και η διαμόρφωσή του με πόρους του Δήμου Ρόδου, ώστε να προσφέρει νέες θέσεις στάθμευσης.
Η αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών μεταξύ και αυτών της ΑΣΤΕΡ σε συνδυασμό με την αναβάθμισή της.
«Τα τελευταία χρόνια οι από κοινού δράσεις μας έχουν πολλαπλασιαστεί, σε συνεργασία με τη νέα Πρύτανη θα πάμε ακόμα καλύτερα τόνισε ο δήμαρχος. Η μεταξύ μας συνεργασίας με στόχο την προσφορά στην τοπική κοινωνία είναι ένας διαρκής στόχος της δημοτικής αρχής».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments