Δήμος Αθηναίων: Ενίσχυση με 250 σύγχρονα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού

Με 250 χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού ανανεώνει τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ο δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης (εν ενεργεία Δήμαρχος Αθηναίων), για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, οι 494 εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη.

 
Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και, παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο. Η διαδικασία αυτή, που έκανε το έργο τους εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο, αναβαθμίζεται και απλοποιείται με τα νέα εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού. 

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στη διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στη σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μη φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

Τέλος όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης, όταν συναντάμε κάποια ή κάποιον από εκείνους στο δρόμο, καλό θα ήταν μπούμε στα παπούτσια τους και να τους πούμε μία καλή κουβέντα.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments