Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δήμοι εξασφαλίζουν PCR μισοτιμής εκθέτοντας κυβέρνηση και Γεωργιάδη

Δήμοι εξασφαλίζουν PCR μισοτιμής εκθέτοντας κυβέρνηση και Γεωργιάδη

0
Dodekanisos

Κανόνα και όχι εξαίρεση αρχίζει να αποτελεί η διασφάλιση μοριακών (PCR) τεστ σε τιμή σχεδόν μισή του -υπέρογκου, κατά τους περισσότερους- πλαφόν των 47 ευρώ, από δήμους της χώρας. 

Οι Δήμοι Χαλανδρίου (Αττική), Νεάπολης-Συκεών, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Βύρωνα, Θέρμης (Θεσσαλονίκη) αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (Θεσσαλονίκη), έχουν εξασφαλίσει μοριακά τεστ (PCR) σχεδόν μισοτιμής (από 25 μέχρι 28 ευρώ) αποδεικνύοντας περίτρανα τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω μείωση, αφήνοντας έκθετους κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως τα 47 ευρώ είναι από τα χαμηλότερα ποσά στην Ευρώπη. Παράλληλα υποστήριζε ότι οι μειωμένες τιμές των Δήμων Νεάπολης – Συκεών είναι τιμές χονδρικής, κάτι για το οποίο τον διέψευσαν οι δήμαρχοι, Ρούσσος και Δανιηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που απέδιδε το υψηλό κόστος των μοριακών τεστ στους ιατρικούς συλλόγους. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προσπαθήσει να επιρρίψει την ευθύνη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ) για τις τιμές στην αγορά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι το πλαφόν των 60 ευρώ (πλέον έχει πέσει στα 47) είχε μπει στα μοριακά τεστ έπειτα από συσκέψεις και δική τους απαίτηση.

Από τη δική του μεριά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε με ανακοίνωσή του συνταγογράφηση των PCR και χαμηλό κόστος για το κράτος. Ενώ ανέφερε πως ποτέ δεν παρενέβη «για να κρατηθεί ψηλά η τιμή διεξαγωγής των μοριακών τεστ».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments