“Δημιουργούν εσκεμμένα εντάσεις για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους!”

0
Dodekanisos

Για εσκεμμένες και μεθοδευμένες αναταραχές ανά τον πλανήτη κατηγορεί ορισμένους Δυτικούς ηγέτες η Ρωσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέϊ Ναρίσκιν. Ούτε λίγο, ούτε πολύ επεσήμανε πως υπάρχουν ορισμένου δυτικοί ηγέτες οι οποίοι θέλουν να …βυθίσουν τον κόσμο σε αναταραχή προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.

Ο Ναρίσκιν τοποθετήθηκε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και άλλων αξιωματούχων από τις χώρες της Βαλτικής οι οποίοι έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Η Ρωσία από την δική της πλευρά έχει προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές  ότι μια τέτοια κίνηση θα κλιμακώσει τη σύγκρουση. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Μαίου, ο Ναρίσκιν δήλωσε ότι η υπηρεσία του είχε λάβει πληροφορίες ότι «ορισμένοι ευρωατλαντικοί πολιτικοί είναι πιθανό να εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους».

Ο Μακρόν αρνείται σταθερά να αποκλείσει την ιδέα αποστολής δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα κάτι τέτοιο «απαραίτητο» για να διατηρηθεί η «στρατηγική ασφάλεια» της Δύσης. Ενώ το ΝΑΤΟ και τα περισσότερα από τα μέλη του, καθώς και η ΕΕ, έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά την πιθανότητα μιας τέτοιας κίνησης, η Λιθουανία υποστήριξε την πρόταση του Μακρόν.  Αλλά και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Εσθονού προέδρου, δήλωσε επίσης ότι το Ταλίν σκέφτεται «σοβαρά» να στείλει στρατεύματα για να αναλάβουν «πίσω» ρόλους στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments