Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δήλωση Βουλευτή Δωδ/σου Ιωάννη Παππά για τη διεξαγωγή ημερίδας για την καθαρή...

Δήλωση Βουλευτή Δωδ/σου Ιωάννη Παππά για τη διεξαγωγή ημερίδας για την καθαρή ενέργεια σε Σύμη και Χάλκη

0
Dodekanisos

Θα ήθελα, να καλωσορίσω και να χαιρετίσω μία αξιέπαινη πρωτοβουλία για τα νησιά μας, τη διεξαγωγή ημερίδας για την καθαρή ενέργεια στη Σύμη και στη Χάλκη.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ουσία της ημερίδας, καθώς έρχεται σε μία περίοδο που το περιβάλλον αποτελεί το πρώτο θέμα στην ατζέντα, ή τουλάχιστον το δεύτερο από τη στιγμή που υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια μειοψηφίες προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ως αποκλειστικό τους προνόμιο, πλέον δεν έχει πολιτική ταυτότητα καθώς μας αφορά όλους γιατί αφορά τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και χτίζουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν απειλή συνολικά για τον κόσμο. Δημιουργούνται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια. Οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο αλλά και τον τρόπο της ζωής μας συνολικά.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Οικολογία, Πράσινη Ανάπτυξη, δεν είναι απλά πλέον κάποιες θεωρητικές έννοιες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Είναι μια πραγματικότητα και ένα ραντεβού με το μέλλον. Πάνω σε αυτές θα πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον της χώρας μας, των επόμενων γενεών και συνολικά του πλανήτη.

Είναι μια αναγκαιότητα για ένα βιώσιμο και πιο φιλικό πλανήτη. Σε αυτούς τους πυλώνες της Πράσινης Οικονομίας, θα πρέπει να δοθεί έμφαση, για την ανάκαμψη τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και διεθνώς, για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο και αυτούς τους στόχους θέλει να επιτύχει και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ενίσχυση της αποδοτικής χρήσης των πόρων με τη μετάβαση σε μια καθαρή, κυκλική οικονομία, στην αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και στη μείωση της ρύπανσης. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από επενδύσεις σε φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, στη στήριξη της καινοτομίας στον βιομηχανικό τομέα, στην ανάπτυξη καθαρότερων, οικονομικότερων και πιο υγιεινών μορφών ιδιωτικής και δημόσιας μεταφοράς, στη διασφάλιση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Ήδη ένα μεγάλο ποσό από Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δις, θα διατεθεί τα επόμενα στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας συνολικά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε

Η Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να μη χάσει το τρένο της Πράσινης Οικονομίας και Ανάπτυξης. Για αυτό εξάλλου και ο Πρωθυπουργός τον Ιούνιο υπέγραψε την Πράσινη Συμφωνία, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στη χώρα μας. Έχουμε τα υλικά, που είναι ο ήλιος, η θάλασσα και ο αέρας, και εδώ στα Δωδεκάνησα μας, τα έχουμε σε αφθονία. Θα τα αξιοποιήσουμε για ένα Πράσινο και καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Παππάς Κ. Ιωάννης
Βουλευτής Δωδεκανήσου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments