Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δικαίωση του Λιμενικού Ταμείου για το λιμανάκι στις Φάνες

Δικαίωση του Λιμενικού Ταμείου για το λιμανάκι στις Φάνες

0
Dodekanisos

Θετική η δικαστική απόφαση

Το θέατρο του παραλόγου από την πλευρά του δημοσίου που ακυρώνει, με πράξεις και παραλείψεις του,  την ίδια  την υπόσταση του , βίωσε για ακόμη μια φορά το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, το οποίο, όμως,  ευτυχώς δικαιώθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, καθώς ακυρώθηκε πρόστιμο, που του επιβλήθηκε, επειδή έκανε τη δουλειά του.

Η υπόθεση αφορούσε απαραίτητες παρεμβάσεις που έγιναν στο λιμανάκι των Φανών, εξαιτίας των οποίων η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου,  του επέβαλλε το ουδόλως ευκαταφρόνητο πρόστιμο των 75.000 ευρώ, αντιμετωπίζοντας το Λιμενικό Ταμείο  ως έναν κοινό καταπατητή του Δημοσίου.

Ικανοποιημένος ο δικηγόρος Βασίλης Καταβενάκης

Και αυτό γιατί ενώ τα Λιμενικά Ταμεία είναι εκ του νόμου τα θεσμοθετημένα όργανα, που έχουν την ευθύνη της κατασκευής έργων συντήρησης και αναμόρφωσης των πάσης φύσεως λιμενικών εγκαταστάσεων στην χερσαία και θαλάσσια περιοχή ευθύνης τους, ωστόσο είναι εγκλωβισμένα σε μια δαιδαλώδη νομοθεσία  που τα ακυρώνει, καθώς για κάθε εργασία που κάνουν,  τους ζητά να κάνουν αιτήσεις νομιμοποίησης και σε κάθε περίπτωση καταλήγει με την επιβολή σε βάρος τους  χρηματικών ποινών.

Με αποτέλεσμα η ίδια η πολιτεία  να  καθυστερεί και να παρεμποδίζει το έργο τους υπό την απειλή της αφαίρεσης από τα ταμεία τους σημαντικών πόρων, τα οποία προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών μας και των λιμενικών καταφυγίων.

Αυτά τα εύλογα επιχειρήματα προέβαλε κατά την πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης ο Νομικός Σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Καταβενάκης, ο οποίος κατάφερε να πείσει την  έδρα και να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, ακυρώνοντας το πρόστιμο. Ο ίδιος με δηλώσεις του στο news12 εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments