Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Διήμερο «Αγάπης και Αλληλεγγύης» διοργανώνει ο ΔΟΠΑΡ με Εθνικές ομάδες

Διήμερο «Αγάπης και Αλληλεγγύης» διοργανώνει ο ΔΟΠΑΡ με Εθνικές ομάδες

0
Dodekanisos

Διήμερο «Αγάπης και Αλληλεγγύης» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019 ο ΔΟΠΑΡ. Για τον λόγο αυτό, προσκάλεσε στη Ρόδο, την Εθνική Μπάσκετ Κωφών Γυναικών και την Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.

Η Εθνική ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών της Ελλάδας έχει πάρει μέρος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics). Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Deaflympics του 2017, που διεξήχθησαν στην Σαμψούντα, στην Τουρκία!
Στη Ρόδο θα κάνει προπονητικό διήμερο και το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ, θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Βενετόκλειο κόντρα σε Μικτή ομάδα της Ρόδου.
Την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο, τα μέλη της αποστολής θα υποδεχθούν, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ
κ. Στέφανος Κυριαζής. Έχει προγραμματιστεί μια σεμνή γιορτή, προς τιμήν των ολυμπιονικών γυναικών.

Αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στη 1μ.μ. στο Δημαρχείο, οι κ. Χατζηδιάκος και Κυριαζής, θα υποδεχθούν τα μέλη των αποστολών των Εθνικών ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων ανδρών Ελλάδας και Βελγίου.
Οι ομάδες θα δώσουν δύο φιλικούς αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου,
το Σάββατο στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Το ποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική ομάδα Ακρωτηριασμένων, φαινομενολογικά είναι πολύ διαφορετικό από τις αστραφτερές αναπαραστάσεις των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά στην ουσία του ταυτόσημο με τον πηγαίο αυθορμητισμό και το ενστικτώδες πάθος που αναβλύζει εδώ και δεκαετίες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, κάθε φορά που μια παρέα ανθρώπων στήνει μια μπάλα και δύο δοκάρια, σφυρίζοντας την έναρξη του παιχνιδιού.

Ο ΔΟΠΑΡ καλεί όλους τους Ροδίτες να παρακολουθήσουν τις φιλικές αναμετρήσεις των δύο Εθνικών μας ομάδων, προκειμένου να δούμε από κοντά τους αθλητές τους, που μέσα από τον αθλητισμό εξωτερικεύουν την πραγματική δύναμη ψυχής του ανθρώπου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments